Deu minuts letals (77-65)

0
    34
    Omic, en el partit de lliga d'aquest curs al Martín Carpena. / ACB Photo: G. Pozo

La Penya segueix sense estrenar-se a l’ACB. Els verd-i-negres han plantat cara a l’Unicaja durant 30 minuts però en l’esprint final s’han desfondat i han acabat encaixant la quarta derrota del curs a la Lliga Endesa (77-65). Quatre triples seguits, tres d’ells del polonès Adam Waczynski, han dinamitat el partit en l’inici del darrer quart. El parcial ha estat de 12-0 (65-53) i ha esquerdat completament la resistència del Joventut, que fins aleshores estava plantant cara (53-53).

El rebot també ha estat clau en la derrota verd-i-negra. L’Unicaja n’ha agafat 47, 17 d’ells ofensius, i s’ha fet un fart de tenir segones opcions que han acabat sent una llosa. “Ens han superat físicament”, ha admès Carles Duran al final del partit als micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona. Les 17 pilotes perdudes també han passat factura.

Omic, sol en la posició de cinc per l’absència de Birgander, ho ha intentat, però tot i fer dobles figures (10 punts i 12 rebots) no ha pogut evitar la derrota. Tampoc han servit els 20 punts de Prepelic, de nou màxim anotador verd-i-negre. L’escorta eslovè ha començat el partit molt endollat amb tres triples seguits, però ha acabat encomanant-se del desencert exterior d’una Penya que no acaba d’afinar la punteria des del perímetre. Després de començar amb un esperançador 4/5, els badalonins han acabat signant un fluix un 8/28 des dels 6m75.

Els joves estan fent passos endavant i no se’ls pot retreure res. I l’equip, sobretot en la primera part, ha ofert símptomes evidents de millora en l’aspecte defensiu. En el segon quart els de Carles Duran han estat capaços de deixar l’Unicaja amb només 9 punts i han arribat a guanyar de 7 punts (23-30), mantenint-se al davant al descans (32-36) tot i l’encert de Josh Adams (21 punts).

La superioritat física dels malaguenys, exemplificada amb Melvin Ejim (13 punts), s’ha començat a fer evident en la represa. Amb tot, la Penya, que ha pogut recuperat Xabi López-Arostegui després de tres setmanes de baixa, ha sabut aferrar-se al partit (53-53). Malauradament, però, els darrers deu minuts han tirat per terra tota la bona feina anterior, amb un Zisis molt gris que segurament ha estat la nota més negativa del matx.