Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a la plaça de la Vila

  0
  22

  02/12/2012 – Els actes de commemoració començaran a les 10.30h; circuits amb cadira de rodes, diversos talles i una exhibició del Joventut Gam i dels jugadors del FIATC Joventut seran algunes de les activitats celebrades.

  Badalona s’afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Els actes, organitzats per l’Àrea de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Badalona, es celebraran demà, dilluns 3 de desembre, a la plaça de la Vila. Aquesta jornada té com a finalitat fomentar els drets i el benestar de les persones que tenen alguns tipus de discapacitat per tal d’assolir la participació plena i la igualtat d’oportunitats d’aquestes persones.

   

  Els actes del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat començaran a les 10.30 hores amb un acte que comptarà amb la presència de la regidora de Serveis Socials i de Salut, Sònia Egea, que farà el parlament inaugural. Després tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de Maria Antònia Carbó, actriu vinculada a la Dramàtica del Círcol Catòlic, i de Xavier Galbany, persona amb discapacitat intel·lectual vinculada a la Fundació Sique de Badalona.

   

  Des de les 10.30 hores del matí i fins a les 19 hores del vespre hi haurà a la plaça de la Vila una Mostra d’Entitats de Badalona que treballen amb i per les persones amb discapacitat. En els seus estands, aquestes entitats, més enllà de donar informació sobre qui són i què fan, oferiran tota mena d’activitats destinades a sensibilitzar la població.

   

  Les entitats que participaran en la mostra són: Aspace, Aspanin, Marenostrum, Fundació Sique, Llar de Persones Sordes de Badalona, Centres de l’Institut Municipal de Serveis Personals, Habitatge Josep Padros, Residència de Físics, Llar Residència de Malalts Mentals, AFAMMEBAM, Plataforma Deixem de Ser Invisibles, Associació Al Vent, Can Cet, Fundació Badalona Capaç i tres Escoles d’Educació Especial: Maregassa, Can Barriga i Llevant.

   

  Durant tot el dia s’efectuaran les següents activitats de sensibilització:

  • circuit amb cadira de rodes
  • taller d’artesania
  • jocs de taula
  • taller d’àudio
  • taller de xapes
  • taller de pilotes antiestrés
  • contacontes (a les 11 hores i a les 12 hores)
  • taller de llenguatge de signes (a les 11.30 hores)
  • actuacions musicals (de 17.30 hores a 19 hores)
  • exhibició de bàsquet en cadira de rodes

   

  Aquesta última activitat es farà de 16.30 hores a 17.30 hores i hi participarà l’equip de bàsquet en cadira de rodes del Joventut Gam, i l’entrenador i jugadors del FIATC Joventut.

   

  L’Ajuntament de Badalona comparteix el contingut de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, la vocació de les quals és la d’impulsar el reconeixement de les persones amb diversitat funcional com a subjectes de drets humans en igualtats de condicions.