Dijous es commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental

  0
  99

  El proper dijous, 10 d’octubre, la plaça de la Vila de Badalona acollirà entre les 11h i la 13h diverses activitats per visibilitzar i canviar els prejudicis prevalents en la societat sobre les malalties mentals.

  S’instal·laran dues carpes i un escenari a la plaça, una representada per entitats que treballen en salut mental i una altra, més participativa, en la qual les persones podran expressar que pensen o imaginen al parlar de salut mental mitjançant l’escriptura de missatges.

  La jornada estarà contextualitzada en el Dia Mundial de la Salut Mental i sota el lema “Parlar i escoltar salva vides”. L’acte començarà amb un parlament a càrrec d’Esther Lobo, cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de Badalona Serveis Assistencials (BSA), i Núria Prats, activista d’ActivaMent Catalunya Associació, una entitat de salut mental constituïda, autogestionada i dirigida per persones que han travessat o estan vivint una situació de patiment psicològic o diversitat mental. En aquest parlament s’explicarà el perquè d’aquesta jornada i la importància de normalitzar els problemes de salut mental en la nostra societat.

  Posteriorment, l’activista d’ActivaMent Catalunya Associació Laura Jareño posarà música i poesia a l’acte amb un recital de cançons sobre salut mental. Com a testimoni commemoratiu, les paraules de l’obra pictòrica participativa de l’any passat realitzada per l’artista Elisenda Solà-Niubó -que dóna imatge al cartell d’aquest any- es convertiran en part del recital. També hi haurà dinàmiques de micròfon obert on la ciutadania podrà expressar el seu suport a les malalties mentals.

  Les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i Activament Catalunya Associació.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí