“La Federació vol donar les mateixes oportunitats a tots els comerços”

  0
  Entrevistem el president de la Federació de Comerciants de Badalona, Cinto Gubern.

  Constituït gairebé com un acte de ciutat, la Fira de Comerç d’aquesta tardor ha celebrat la seva 3a edició amb uns resultats òptims. Aquest Diari ha parlat amb el president de la Federació de Comerciants de Badalona, Cinto Gubern, que ha fet una valoració de la Fira i ha posat de manifest el posicionament dels comerciants respecte la pacificació de Francesc Layret.

  Quina valoració fa de la Fira de Comerç d’aquesta tardor?

  La Fira aquest any ha estat un èxit rotund. Hem passat de 29 parades a una cinquantena, quasi bé s’ha doblat la xifra. Per un costat, han hagut actuacions musicals que han aconseguit portar a molta gent. Per altra banda, també hem tingut la presència de foodtrucks. És a dir, ha estat una Fira ben muntada i l’afluència ha estat d’unes 8.000 a 10.000 persones en tot el cap de setmana, de divendres a diumenge. El diumenge a les 15h encara hi havia gent i vam tancar més tard per això.

  L’única cosa a millorar que podria dir és que hi havia moments en què allò es col·lapsava i potser estaria bé buscar espais més amples per les actuacions musicals i els escenaris.

  Aquest esdeveniment pot arribar a créixer i ser un acte de ciutat?

  De fet, aquesta es la intenció. Que sigui un acte de ciutat i que tots els comerciants de
  Badalona vulguin ser representats a la Fira perquè la gent els conegui. Nosaltres donem
  aquesta oportunitat als comerciants, per una banda, dels diferents barris de la ciutat perquè es donin a conèixer a la gent del Centre i, per altra, perquè aquests vegin també com és el comerç en aquesta zona.

  Hi ha possibilitats que hi hagi una altra edició a la primavera?

  Segur que sí, està adjudicat ja. Fer 2 edicions a l’any és totalment rentable, en especial a finals de març i a finals de setembre. Ajuda molt al petit comerç. Fins i tot hi ha gent que en demana més, però això ja seria massa i implicaria cremar el model.

  Com es presenta el comerç de cara al darrer tram de l’any, apropant-se el Black Friday i la campanya de Nadal?

  Ho esperem amb moltes ganes, tot i que depenem molt del temps. Per exemple, ara estem a octubre i fa una calor com si estiguéssim a l’agost encara, cosa que no ens convé gaire. Necessitem un canvi de temps per començar a vendre el producte d’hivern. Personalment opino que serà el Dia del Pilar, el 12 d’octubre, quan es dispararà la campanya d’hivern. El Black Friday, per altra banda, maquilla molt el mes de novembre, que acostuma a ser fluix. És a partir del 29 de novembre, més o menys, i fins als Reis Mags que la venda augmenta.

  Respecte Francesc Layret, què creieu el sector de comerciants sobre la pacificació
  del tram?

  Fer una cosa a la brava no porta res bo i això és el que passaria si es fes ara perquè mai cap govern de l’Ajuntament ha presentat un projecte coherent sobre la pacificació de Francesc Layret. El Centre de Badalona és complex i si aquesta iniciativa fos fàcil, nosaltres ja hauríem dit de tallar-lo fa 30 anys. De fet, és el que vam fer amb el Carrer del Mar, que es va tallar fa 55 anys i va ser el primer carrer pacificat de tota Espanya, tot sota un mandat franquista.

  Quina seria una possible alternativa?

  No tot Francesc Layret té les mateixes característiques. El tram que va des de la Riera fins l’Ajuntament sí que té les voreres i els carrers estrets, però en altres, és tot el contrari i si talles aquestes parts, quedarà un desert. Per tant, una possible proposta seria només pacificar el tram des de Martí i Pujol fins el carrer del Temple. La resta no és necessari perquè a partir d’aquí, la gent es dilueix. Que hi circulessin, no obstant això, els autobusos, no seria un inconvenient perquè aquests no contaminen.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí