Discrepàncies al sí del govern pel projecte de Badalona Capaç

  0
  IMG_8168_0.JPG

  15/12/2016 – ERC creu que el projecte de Morera s'hauria d'acabar portant a Ple; Guanyem Badalona es tanca en banda.

  A pocs dies d'un nou ple municipal, el govern ja ha avançat que Badalona Capaç no anirà a l'ordre del dia, un cop més. Des de setembre, el compliment de la promesa s'ha anat posposant i continua existint un clar desacord entre la Fundació i l'executiu sobre la consecució del nou centre ocupacional. Aquest desacord sembla haver-se manifestat també, però, al sí del govern.

   

  Aquest dimecres al matí a Ràdio Ciutat de Badalona, el regidor d'Urbanisme i president d'ERC, Oriol Lladó, ha expressat que, si no aconsegueixen el consens per tirar endavant el projecte alternatiu a Montigalà, haurien de portar a Ple la idea de Badalona Capaç al Turó de l'Enric. Lladó insisteix en que Montigalà continua sent la millor opció, però si no aconsegueix 14 vots al Ple, no es pot bloquejar indefinidament Morera. Si el projecte inicial, modificat per millorar-ho ambientalment, anés a Ple, ha dit Lladó, ERC s'abstindria. Avancem-MES, dins del grup municipal d'ERC, demana portar a Ple la modificació de PGM del Turó de l'Enric per desbloquejar la situació. Si no, avancen que reflexionaran sobre el suport al govern,

   

  Hores més tard, Guanyem Badalona ha emès un comunicat sortint al pas de les declaracions del responsable d'Urbanisme. “En una reunió de govern, els grups municipals de Guanyem Badalona i ICV-EUiA van optar per seguir explorant alternatives per a Badalona Capaç i descartar definitivament l’opció de portar a ple el projecte de Mercadona al Turó de l’Enric”, sentencia la formació que encapçala el govern amb cinc regidors.

   

  Les AMPA de cinc escoles de Bufalà i Morera també s'oposen al projecte al Turó de l'Enric

   

  També aquest dimecres, la plataforma Salvem el Turó de l'Enric ha fet públic el suport de les AMPA de diferents escoles del barri de Bufalà i Morera. Les entitats escolars s'han unit a altres associacions com les veïnals i les comercials en la reclamació de preservar l'espai natural del barri i buscar una alternativa per a Badalona Capaç que no impliqui la construcció de dos Mercadona.