Dispositiu de seguretat i neteja a Badalona per les eleccions d’aquest 14F

    0
    35

    Aquest diumenge, Catalunya està cridada a votar per triar el Parlament català. Badalona, com la resta de municipis, fa dies que treballa en un dispositiu especial per poder obrir els 45 col·legis electorals de la ciutat a les 9h del matí i poder constituir les 250 meses previstes. A cada centre de votació s’ha previst una parella de policies fixes, gràcies a la col·laboració dels cossos de la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra. Des de l’Ajuntament, s’ha previst un protocol especial de neteja. De fet, el consistori ha avançat uns 30.000 euros, que després serà abonat per la Generalitat, per tal de desinfectar tots els col·legis electorals de la ciutat. Tots els centres de votació seran desafectats abans d’obrir el punt, també durant la jornada d’aquest diumenge i un cop acabi la jornada. De cara a dilluns, la majoria d’escoles de Badalona no faran classes perquè és el dia previst com a lliure elecció de cada centre, coincidint amb el Carnestoltes. El consistori espera poder obrir tots els centres amb normalitat, tot i l’allau de peticions que s’han rebut per no estar amb una mesa electoral. Al moment de tancar aquesta edició del Diari de Badalona, l’Ajuntament havia acceptat 450 al·legacions de ciutadans que no volien anar-hi. Justament, després d’uns dies de dubtes davant l’al·luvió de peticions de renúncia de membres designats per a les meses electorals, el Govern català ha assegurat que la jornada es desenvoluparà amb «normalitat», garanteix que votar serà «segur» i dóna per fet que hi haurà resultats aquella nit.

    Així serà anar a votar: distància, mascaretes, mampares i EPI a les meses

    Quan aquest diumenge entrem a un dels 45 col·legis electorals de Badalona veurem ràpidament que la jornada serà diferent de la resta perquè, aquesta vegada, alguns ciutadans canviaran el punt de votació habitual. A Badalona s’estrenarà el poliesportiu Joaquim Blume, a Sant Crist, per les persones que votaven a l’institut La Pineda i també serà desdoblat el col·legi Planas i Casals, a Bufalà, obrin l’escola Les Ciències. Un cop entrem al nostre punt de votació veurem a terra marques per esponjar la filera i evitar aglomeracions, amb les entrades i sortides, també, definides i delimitades. Les cues, però, s’hauran de fer al carrer. Els tres membres de la mesa estan, aquesta vegada, més lluny, a més d’un metre i mig de distància. I cadascun d’ells, a més, equipats amb un EPI. És a dir, que duen guants, ulleres, mascareta FFP2, pantalla facial i van vestits amb una bata. Això només serà així en unes hores determinades de la jornada. Això ha obligat a l’Ajuntament ha distribuït les meses per deixar més distància. En el moment de mostrar la identificació, no hi haurà cap contacte, ni entre els membres de mesa i els electors, ni tampoc amb els documents. De fet, com a electors, haurem d’accedir al punt de votació amb mascareta que, només si és necessari, ens haurem d’enretirar per facilitar que ens identifiquin. Als membres de les meses se’ls facilitarà un manual d’instruccions general, on també s’explica com posar-se i treure’s els equips correctament. La col·locació dels EPI, els equips de protecció integrals d’alta seguretat, està prevista que es comenci vint minuts abans, a les 18.40, i per torns, perquè sempre quedin almenys dos membres de la mesa custodiant les urnes i perquè no s’interrompi el procés de votació. Cada local electoral tindrà un responsable Covid, que s’ocuparà de garantir els EPI per a les meses, controlar l’accés i vetllar que totes les superfícies de les taules es desinfectin com a mínim cada dues hores.La mesura respon a advertències com la que han fet experts del món sanitari, que han alertat del risc de treure’s un equip EPI sense les precaucions apropiades.

    Rècord d’al·legacions a Badalona per no formar part d’una mesa electoral

    L’Ajuntament de Badalona ha acceptat fins aquest dimecres 450 al·legacions per no formar part d’una mesa electoral. Fins aquest mateix divendres les persones que així ho considerin poden presentar les al·legacions pertinents. Només s’estudiaran aquelles peticions que hagin estat notificades en un període d’un màxim de set dies abans de presentar l’al·legació. Aquesta xifra d’al·legacions acceptades (les presentades i rebutjades no es comptabilitzen) supera ja les de les eleccions de l’any 2017, quan va haver-hi 307 renúncies. Tot i aquestes dades, l’Ajuntament ha garantit l’obertura de les 250 meses que s’ha previst a Badalona.

    Les dades del 14F a Badalona:
    155.353 electors estan cridats a votar a Badalona
    45 col·legis electorals s’obriran a la ciutat
    250 meses electorals
    Els col·legis electorals obriran de 9h a 20h

    Franges horàries de les eleccions
    9h a 12h, col·lectius de risc
    12h a 19h, població en general
    19h a 20h, persones confinades

    Carles Carvajal

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí