Dolors Sabater (Guanyem-ERC) decidirà l’alcalde de Badalona entre Albiol (PP) i Pastor (PSC)

  8

  Els socialistes mantenen la seva promesa de campanya de no fer alcalde a Albiol i Sabater

  Les eleccions municipals d’ahir a Badalona van registrar una participació rècord d’un 63,85%, un total de 100.129 badalonins i badalonines que van decidir el seu futur a les urnes. Es van abstenir 56.702 persones, van haver-hi 334 vots nuls i 526 vots en blanc.

  Quins han estat els resultats?

  El PP de Xavier García Albiol ha tornat a guanyar aquestes eleccions per tercer cop consecutiu amb uns grans resultats. La coalició, en canvi, de la “Badalona Valenta”, encapçalada per Dolors Sabater, ha estat la segona força d’esquerres més votada de la ciutat, però ha perdut gairebé 1.000 vots respecte el 2015. El PSC d’Àlex Pastor, per la seva banda, s’ha establert com a tercera força augmentant en més de 7.000 vots respecte al 2015.

  El PP celebrava així la nova victòria a les eleccions municipals, a Rafael Hoteles

  Resultats electorals

  • El PP arriba als 11 regidors i als 37.000 vots, uns resultats per sobre dels del 2015, quan van aconseguir 10 regidors i 7.000 vots menys. No obstant això, no han aconseguit la majoria absoluta del ple, que són 14 regidors, i depenen dels possibles pactes que les esquerres decideixin fer.
  • La coalició de Guanyem Badalona i ERC liderada per Dolors Sabater ha aconseguit 7 regidors, 1 menys respecte als 8 que les dues formacions havien aconseguit per separat fa quatre anys (5 per a Guanyem i 3 per a ERC).
  • El PSC d’Àlex Pastor, l’alcalde fins ara, se situa just per darrere amb 6 regidors, 2 més que al 2015 i es posiciona com la força que més vots ha pujat, uns 7.300.
  • Badalona en Comú Podem, d’Aïda Llauradó, aconsegueix 2 regidors, els mateixos que tenia ICV-EUIA.
  • Finalment, Junts per Catalunya de David Torrents aconsegueix entrar a l’Ajuntament amb 1 regidor i Ciutadans, per la seva banda, queda fora del consistori.

   Gràfic de les eleccions municipals a Badalona

  Què passarà amb el PP?

  El que passarà ara és una incògnita, ja que encara no se sap qui serà l’alcalde.

  Amb els resultats ja publicats, el PP tindria dues opcions: esperar que la coalició Guanyem-ERC no faci alcalde al PSC o que el socialistes votin en blanc.

  El PSC celebrava la pujada de vots respecte les eleccions anteriors

  Quines opcions tenen els altres partits?

  Badalona en Comú i Junts per Catalunya recolzaran qualsevol candidatura que barri el pas a Xavier García Albiol. Per tant, la decisió d’escollir alcalde passa per el PSC i la Badalona Valenta.

  L’actual alcalde Àlex Pastor (PSC) ja va dir en campanya que no faria alcalde “ni a Albiol ni a Sabater” i ahir recordava en “No tornar a cometre els mateixos errors que fa 4 anys”. A més, el socialista ha anunciat que presentarà la seva candidatura en el ple d’investidura del 15 de juny i repta Sabater a donar-li suport si realment vol evitar un govern del PP a la ciutat.

  Dolors Sabater demana que es respecti la força d’esquerres més votada

  Àlex Pastor (PSC) és el preferit en la segona opció d’alcalde i Dolors Sabater la més rebutjada

  Segons el sondeig d’aquest diari, el candidat favorit en cas que no sortís escollit qui els votants volien va ser Àlex Pastor, del PSC, amb un 51,2% dels vots. En canvi, la candidata més rebutjada va ser la Dolors Sabater, de Guanyem i ERC, amb quasi la mateixa xifra, un 49%.

  Gràfic del nostre sondeig de les eleccions municipals de Badalona

   

  La pilota sobre el futur de Badalona es troba, per tant, a sobre de la teulada de Dolors Sabater.

   

   

  8 COMENTARIS

   • Todo depende como se mire… Izquierdas ganadoras
    Si enfocas la democracia así, Carmena alcaldesa en Madrid, PSOE presidente en Andalucía,… Lo que manda es la mayoría capaz de pactar

   • Estimat lector, molt possiblement existeixen diferents formes d’enfocar un titular però nosaltres ens hem basat en que el PSC continua mantenint la promesa electoral de no fer alcaldessa a Dolors Sabater ni a Xavier Garcia Albiol, postura que ahir va ser reforçada per el primer secretari dels socialistes a Catalunya Miquel Iceta. Independentment de qui es mereix governar, si el PSC manté el seu posicionament, el vot de Dolors Sabater decidirà l’alcaldia de Badalona entre Albiol i Pastor.
    Una vegada presa la decisió, la responsabilitat sobre el resultat final recau en tots els partits, no en Dolors Sabater.
    Moltes gràcies per fer-nos extensiu el teu comentari esperant que hagi comprès el nostre raonament.

    • Yo creo que Gonzalo tiene razón no se puede basar una noticia en una promesa electoralista mejor basarse en los resultados. Un saludo

  1. Algo más del 37% del electorado ha votado al Sr. Albiol y, algo más del 62% no le ha votado. Seguro que Badalona quiere que el Sr. Albiol sea su alcalde…

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí