Laprovittola i Todorovic guien la Penya cap als “playoffs”, on espera el Barça

0
    23
    Laprovittola ha protagonitzat un altre recital. / David Grau

La Penya és de “playoff”. Els verd-i-negres no han fallat davant del Movistar Estudiantes (86-78), amb l’enèsima exhibició de Nico Laprovittola (32 punts) i un nou partidàs de Todorovic (29 de valoració), i per segon cop en els darrers deu anys tornaran a disputar les eliminatòries pel titol. A més, el Divina Joventut aconsegueix el bitllet per disputar l’Eurocup la temporada vinent.

Els de Carles Duran acaben en la setena plaça de la classificació (18-16) i se les veuran en quarts de final amb el Barça Lassa, que ha acabat segon, en una eliminatòria al millor de tres partits que començarà el proper divendres al Palau Blaugrana (21.30h). El segon partit, el diumenge a l’Olímpic (19h). La resta d’eliminatòries, Real Madrid-BAXI Manresa, Baskonia-Tecnyconta Saragossa i València-Unicaja.

L’Estudiantes, tot i arribar a Badalona amb els deures fets i amb un munt d’absències (Brizuela, Gentile, Caner-Medey i l’exverd-i-negre Goran Suton), ha fet patir la Penya fins al darrer quart. Els badalonins, conscients que s’ho estaven jugant tot, han acusat els nervis, sobretot en una primera part on han estat negats en els triples (1/10) i han trobat a faltar Laprovittola, que ha perdut 5 pilotes i ha marxat al descans amb només 5 punts, tots anotats en els darrers tres minuts abans del descans.

En els mals moments, però, Todorovic ha estirat del carro per contrarrestar els punts de Whittington (22), Clavell (16) i Vicedo (13), que lideraven un conjunt madrileny molt més tranquil i sense angúnies. El montenegri, amb un gran segon quart, ha agafat el relleu anotador de Delía i Ventura per impedir que l’Estudiantes, que estava manant gairebé sempre en el marcador, agafés un avantatge perillós (35-35 al descans).

Faltava l’aparició de Laprovittola i l’argenti ha emergit per regalar a l’afició badalonina un altre recital. El base verd-i-negre ha clavat 27 punts en la segona meitat i ha posat dempeus un Olímpic rendit a la seva màgia, que l’ha acomiadat amb crits d’MVP, MVP. Amb 16 punts al tercer quart Laprovittola ha liderat la primera estrebada (57-51), però l’Estudiantes encara no ha abaixat els braços i ha tancat el període amb un parcial de 0-6 (57-57). En el darrer quart, però, s’ha acabat rendint a l’empenta dels de Carles Duran, conduïts per una autèntica parella de luxe però amb tot l’equip sumant, amb menció especial pel pas endavant que està fent en aquests darrers partits Xabi López-Arostegui.