Dom Flemons, Kaia Kater i Alejandro Escovedo agafen el relleu del Blues i Ritmes

  0
  62
  blues.jpg

  17/03/2017 – Dos concerts aquest divendres i dissabte tanquen la 28a edició del festival.

  El Festival Blues i Ritmes continua aquest cap de setmana amb les actuacions de Dom Flemons amb Kaia Kater i d'Alejandro Escovedo. Aquest divendres 17 de març, a les 21 hores, el Blues & Ritmes proposarà una vetllada de folk íntima i exquisida. Dom Flemons, multinstrumentista aclaparador que domina com pocs el blues de l’era prèvia a la Segona Guerra Mundial – és exmembre dels Carolina Chocolate Drops, trio cabdal en la revitalització de la música old time dels Estats Units -, compartirà una nit d’harmòniques, banjos i ressonàncies afroamericanes ancestrals amb la vocalista canadenca Kaia Kater, una veu impressionant que recorda tant a Nina Simone com a Gillian Welch. Una actuació exclusiva a Espanya de dues joies que mai han trepitjat els escenaris de l’Estat.

   

  Alejandro Escovedo

   

  Tancant aquesta edició, el dissabte 18,  a les 21 hores, tindrem a Alejandro Escovedo. Considerat com “el millor artista dels 90” per l’emblemàtica revista del rock d’arrels No Depression, convidat periòdicament a compartir escenari per Bruce Springteen, i amb discos produïts per l’ex-Velvet Underground John Cale i la mà dreta de Bowie, Tony Visconti, el cantautor rocker d’origens texans farà vibrar el Teatre Principal amb una banda imponent plena de lirisme, electricitat i fe eterna en el rock & roll.

   

  Amb aquest vint-i-vuitè any de Blues & Ritmes, el festival reafirma la seva condició de ser un dels festivals més prestigiosos i coneguts a Catalunya i Espanya. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes.