Dona i discapacitat, doble discriminació #DonaLaCaraXLaIgualtat

  0
  67

  Badalona Capaç ha llançat una campanya fent visibles les capacitats de les dones amb discapacitat intel·lectual i reivindicant els seus drets.

  La igualtat efectiva entre dones i homes és una qüestió que ha anat prenent protagonisme en els últims anys. Però existeix encara un espai d’invisibilitat pel que fa a la realitat de les dones amb discapacitat, aquestes estan exposades a una doble discriminació, per raó de gènere i per raó de discapacitat, patint una vulneració dels drets que ha de tenir garantits qualsevol persona. Per això, cada 8 de març des de la Fundació Badalona Capaç reivindiquem el dret al treball de les dones amb discapacitat recollit en l’article 27 de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

  Volem que el món laboral i empresarial tingui en compte les necessitats i capacitats de totes les dones, i especialment de les dones amb discapacitat intel·lectual. Cal continuar treballant per garantir el dret de totes les dones a una formació inclusiva, amb suports al llarg de la vida, per preparar-les al món laboral. Totes les dones, també les que tenen discapacitat tenen dret a un salari digne, als suports necessaris per trobar feina, a escollir una feina que els agradi i que les ajudi a realitzar el seu projecte de vida de forma plena i independent.

  Pel que fa a la salut, les dones amb discapacitat tenen nombroses barreres per a accedir a la planificació familiar, a l’assistència a la reproducció, i impediments que limiten la seva llibertat sexual. Per últim, s’ha constatat que la confluència de factors com el gènere i la discapacitat converteix les dones amb discapacitat en un col·lectiu especialment vulnerable a patir algun tipus de maltractament; les xifres apunten a que aproximadament un 40% de les dones amb discapacitat pateix o ha patit alguna forma de violència, alguna vegada a la seva vida, per exemple: sofreixen un 13% + de violència econòmica, un 10% + de violència física i un 9%+ de violència sexual. Cal ser molt conscients d’aquesta doble discriminació per tal de continuar treballant en la defensa i reivindicació dels seus drets, si volem una societat inclusiva i més justa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí