‘L’Amazon’ solidari del carrer Sant Llorenç

  0
  57

  Un grup de cosines i amigues de Badalona omplen furgonetes amb material d’ajuda humanitària

  La injustícia de la guerra fa néixer arreu un sentiment de solidaritat que es tradueix en iniciatives precioses. Durant els darrers dies, a Badalona ens hem sentit orgullosos de com la població civil, a través d’associacions de veïns, de parròquies o del mateix Ajuntament, ha decidit mobilitzar-se per ajudar el poble ucraïnès amb l’enviament de tones i tones de material humanitari. Una d’aquestes iniciatives la van protagonitzar la Teresa Miró, l’Helena Miró, la Miriam Balaguer, la Marta Carreté i la Carme Saldó.

  Una mescla d’amistat i família del tot explosiva i solidària, que ha aconseguit mobilitzar cinc furgonetes d’enormes dimensions cap a Ucraïna amb roba, medicaments, menjar, mantes, tendes de campanya i fins i tot aliments per a mascotes. “Vam començar a comentar que calia fer alguna cosa a través d’un grup de WhatsApp. Vèiem que a Barcelona hi havia molts punts on col·laborar i vam decidir organitzar una recollida de material amb família i amics per dur-lo a Barcelona.

  En un inici, tot havia d’entrar al maleter d’un cotxe, però la situació ens ha sobrepassat”, ens expliquen les protagonistes. El passat divendres, després de contactar amb el Diari de Badalona i que el cartell de la iniciativa es fes viral a través de les xarxes socials, un local situat al carrer Sant Llorenç 47 es va convertir en un ‘centre logístic improvisat i solidari d’Amazon’. Desenes i desenes de badalonins van acudir a la crida per ajudar el poble d’Ucraïna, omplint el local de tota mena de material. Personal de l’Ajuntament i el regidor David Torrents també hi va acudir, ajudant en la logística durant tot el dia.

  Impressionades

  “El balanç és impressionant. El sentiment de solidaritat que hem viscut és increïble. Voluntaris que no coneixem de res s’han quedat fins a última hora separant i classificant material”, ens transmeten les organitzadores. Després de tot un dia de recollida, calia buscar solucions per fer arribar el material d’ajuda humanitària fins a Barcelona, on es transporta directament cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna.

  “Hem omplert tres furgonetes normals i dues furgonetes enormes de protecció civil. Estem contentes, però alhora tristes perquè això no hauria d’estar passant. Creiem que seria una gran idea organitzar una obertura del Palau Olímpic per poder dur material i seguir enviant coses de forma massiva. Hi ha gent que ho està passant molt malament, i el mínim que podem fer és donar-los un cop de mà”, reivindiquen Teresa Miró, l’Helena Miró, la Miriam Balaguer, la Marta Carreté i la Carme Saldó. Totes elles, amb la col·laboració de molts voluntaris, van convertir el carrer Sant Llorenç en una nau improvisada d’Amazon plena de productes per sobreviure a la guerra. Felicitats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí