Dos comerciants acusen l’Ajuntament de tanca’ls-hi els locals amb prevaricació

  0
  lafoto.jpg

  07/03/2013 – Els dos botiguers de Sant Roc presumptament extorsionats pel regidor trànsfuga posen una nova querella contra el propi David Gómez, contra un agent de Guàrdia Urbana i un tècnic municipal pel tancament "sense motiu" dels seus locals el gener de 2012.

  Fa uns dies, la Justícia admetia a tràmit una nova querella que esquitxa l’Ajuntament de Badalona. Els dos comerciants de Sant Roc que van denunciar el regidor tránsfuga David Gómez i l’excoordinador Antonio Cortés per presumpta extorsió han tornat a interposar una demanda, aquest cop per prevaricació, contra el propi Gómez, un agent de la Guàrdia Urbana i un tècnic municipal. Els dos botiguers els acusen d’haver tancat els seus comerços, el gener de 2012, sense cap motiu.

   

  La història es remunta a una batuda policial que va tenir lloc al carrer Xile, a Sant Roc i Sant Adrià, a principis de 2012, en la qual es van precintar diferents locals, dos d’ells pertanyents als dos comerciants presumptament extorsionats, i es van obrir actes i denúncies administratives. L’advocat dels dos denunciants, Rafael Mendoza, considera que els tancaments “estaven previstos” i que a la batuda es va buscar qualsevol motiu per poder dur-los a terme, encara que fos de cara a la galeria. La prova d’això, diu, és que, dies després, els tècnics de Disciplina Urbanística, encarregats de verificar les causes dels precintes, no van corroborar ni signar els informes i els establiments van poder tornar a obrir. A més de l’agent de policia i el tècnic, que van ser els firmants de l’acta de tancament per urgència in situ, els dos comerciants apunten també a Gómez per la seva relació amb les extorsions, però no a l’alcalde Albiol ni al regidor Miguel Jurado, tot i capitanejar aquella nit la part badalonina de la batuda.

   

  Des del govern municipal de Badalona indiquen que aquella operació es va engegar a requeriment dels Mossos d’Esquadra i de forma conjunta també amb el Cos Nacional de Policia i la Policial Local de Sant Adrià, arran de les nombroses queixes veïnals i la quantitat d’infraccions en la Via Pública que acumulava la zona. Fonts oficials asseguren que els registres es van dur a terme a diversos establiments i que es van interposar denúncies administratives a alguns clients per tinència d’armes i drogues, i als propietaris d’alguns dels locals, entre ells els dos dels comerciants denunciants, per faltes administratives que obligaven al precintatge cautelar.

   

  L’exregidor del PP David Gómez, per la seva part, creu que aquesta querella és un intent d’aprofitar “el corrent per guanyar immunitat al carrer Xile” i que no és lògic que arribi més d’un any després. Gómez explica que l’operació es va consensuar i organitzar entre els dos ajuntaments i diferents cossos policials i que, en qualsevol cas, ell estava present coma regidor de districte, però no tenia cap poder de decisió.