Dos empresonats més en el cas del noi que va perdre tres dits en una baralla amb Latin Kings

  0
  20141106_163458.jpg

  02/02/2015 –  L’operació policial s’ha saldat  amb vuit detinguts, dels quals set han ingressat a presó; els Mossos donen per finalitzada la investigació.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir a Badalona el 27 de gener dos homes de 19 i 20 anys com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa amb resultat de lesions amb pèrdua de membres corporals i pertinença a grup criminal. Es tracta de dues detencions emmarcades en la segona fase d’una investigació iniciada el passat mes de novembre, arran de l’agressió d’un grup d’individus a un noi que va perdre tres dits al barri del Congrés i en la que es van detenir sis persones més.

   

  Els fets van succeir el 3 de novembre de 2014 a Badalona, quan un grup de vuit  membres dels Latin Kings van agredir de forma planificada dos persones, una de les quals exintegrant de la banda. L’atac estava prèviament planificat i en el seu decurs van agredir les víctimes mentre esgrimien matxets, navalles i objectes contundents i, mentre uns agressors evitaven la fugida de les víctimes i el possible auxili d’altres persones, els altres agressors atacaven violentament amb les armes blanques els dos joves.

   

  Fruit de l’atac, una de les víctimes va patir diverses punyalades a les cames i  l’amputació total de tres dits de la mà esquerra que es va produir al voler-se protegir de l’atac directe a la zona del cap amb un matxet.

   

  Un cop realitzades les primeres indagacions, els investigadors van determinar que els autors d’aquests fets pertanyien a la facció “cultural” dels Latin Kings de Badalona, i que la motivació de l’agressió venia donada per la desvinculació d’una de les víctimes de la banda. De fet, l’afectat feia més d’un any que rebia amenaces per part del grup per aquest motiu, cosa que no va denunciar mai davant la policia.

   

  El 4 de novembre es va realitzar un dispositiu que va culminar amb la detenció de cinc dels presumptes autors de l’agressió i es van recuperar part de les armes que van emprar. Paral·lelament, els policies van constatar que un dels autors havia abandonat el país després de l’agressió. Fruit de les gestions policials realitzades i de la coordinació amb les autoritats franceses, el passat 7 de novembre se’l va poder detenir en territori francès com presumpte autor material dels fets

   

  El jutjat que coneix la causa va decretar l’ingrés a presó per a cinc dels sis detinguts d’aquesta primera fase de l’operació. En la segona fase, els agents van centrar els esforços en determinar les persones que van ordenar l’execució de l’atac. Finalment, el passat 27 de gener els agents van detenir els dos darrers presumptes autors de l’agressió a la localitat de Badalona, un dels quals com a inductor dels fets.

   

  El dia 29 de gener van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó d’ambdós. L’operació policial s’ha saldat  amb vuit detinguts, dels quals set han ingressat a presó.

   

  Amb aquestes darreres detencions es dóna per finalitzada la investigació, amb la detenció dels autors materials dels fets així com les persones que van ordenar l’atac.