Dues alumnes de l’Institut La Llauna reben el tercer premi dels Floquet de Neu al millor Treball de Recerca de Batxillerat

  0

  El Zoo de Barcelona va lliurar el passat diumenge els premis Floquet de Neu, que guardonen els millors Treballs de Recerca de Batxillerat dintre de l’àmbit de la zoologia, i que tenen com a objectiu promoure la investigació i la conservació de la fauna entre els més joves. D’entre els 17 participants d’enguany, el tercer premi ha estat per Núria Serra i Sara Pascassi, de l’Institut La Llauna de Badalona, pel treball titulat, “A través del vidre… Estudi etològic: la jerarquia de la comunitat de ximpanzés del Zoo de Barcelona”.

  Laia Bonet, tercera Tinenta d’Alcaldia, acompanyada del director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcón, ha lliurat premis als guardonats, consistents en un iPad per a la guanyadora i un carnet de Zoo Club Jove per al segon i el tercer classificats. L’acte ha comptat amb la presència de Sergi Garcia, president de l’entitat Galanthus Natura i expert en educació ambiental i biodiversitat urbana.

  La guanyadora dels guardons ha estat Laura Agustín, de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès, amb el treball titulat “Estudi de les conductes afiliatives i sexuals dels pingüins de Humboldt del Zoo de Barcelona”, mentre que el segon premi ha estat per Andrea Karsen i Claire Goyard, de l’Institut Josep Lluis Sert de Castelldefels pel seu “Estudi de la integració d’una orangutan al Zoo de Barcelona”. A banda, la resta de participants han rebut un reconeixement en forma de diploma.

  El Departament d’Educació del Zoo de Barcelona ofereix anualment un curs destinat a assessorar els alumnes de Batxillerat i ajudar-los a dur a terme el seu treball de recerca adaptant-se als seus interessos. Durant els darrers 10 anys, s’han tutelat gairebé 1500 alumnes, ja sigui per realitzar la totalitat del seu treball de recerca o per fer consultes o entrevistes puntuals.

  Tots els alumnes reben un carnet que els permet l’accés lliure al Zoo, perquè puguin fer tantes visites a les instal·lacions del Zoo per fer les observacions que els hi siguin necessàries pel treball.

  Durant aquest curs, s’ha comptat amb la participació de 102 alumnes, amb un total de 17 treballs presentat que han optat al Premi Floquet de Neu, el 50% dels quals han estat realitzats sobre primats, un 40% en altres mamífers i el 10% restant distribuït en aus, rèptils i amfibis.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí