Dues constructores denuncien l’impagament de més de 700.000€ per part del Consistori

  0
  44
  gomez.JPG

  04/12/2012 – Es tracta de les dues empreses que van dur a terme prop d'una vintena d'obres encarregades per l'exregidor del PP, David Gómez, presumptament a esquenes de l'Ajuntament; els propietaris asseguren que diversos regidors, càrrecs i tècnics municipals coneixien els treballs i que, inclús, van supervisar i dirigir alguns.

  El ‘culebrón’ va estrenar-se fa quasi dos mesos, però les seves conseqüències no minven. Després del suposat cas d’extorsió a un comerciant de Sant Roc que conclogué amb el regidor David Gómez fora del grup del PP, les acusacions encreuades entre aquest i l’alcalde Garcia Albiol van acabar fent pública, el 30 d’octubre, l’existència d’una vintena d’obres a dependències municipals i privades, presumptament encarregades per l’edil trànsfuga a esquenes de l’Ajuntament, que sumaven un total de quasi 800.000 euros. Ara, qui pren part de la història són les dues constructores encarregades d’executar aquests treballs, que reclamen les factures corresponents.

   

  Quan l’alcalde Albiol va destapar els presumptes procediments irregulars de David Gómez en la contractació d’aquestes obres, va deixar ben clar que l’Ajuntament no pagaria les despeses derivades, ja que no es tenia coneixement oficial dels treballs i no estaven concretades al pressupost municipal. Masendo SL. i JJ Construcciones, davant la negativa predisposició del Consistori a fer front a la liquidació del deute, volen portar el cas davant la justícia per reclamar els pràcticament 800.000 euros corresponents als 18 treballs fets, sobretot, a la zona sud de la ciutat.

   

  Les dues empreses contradiuen la versió oficial del govern i asseguren que no és cert que ningú tingués coneixement de les obres. En un dossier que han elaborat apareixen els noms dels regidors Salvador Lerma, Ramon Riera i Miguel Jurado i de múltiples càrrecs de confiança i tècnics municipals que en algun moment s’haurien personat en alguna de les obres, les haurien revisat i inclús haurien donat instruccions sobre com dur-les a terme. Les constructores també expliquen que, quan algun dels treballs requeria un tall de tràfic o algun moviment infraestructural important, disposaven de la col·laboració de la Guàrdia Urbana; a més, recalquen que a pràcticament totes les actuacions era necessari algun tipus de permís o llicència municipal que en tots els casos ha estat concedit.

   

  Totes les reformes i construccions van ser encarregades, segons els empresaris, pel regidor David Gómez a instància directa de l’Alcalde. L’advocat de les dues empreses reconeix que sí resulta estrany contractar d’aquesta forma obres de cert valor, que haurien de ser prèviament licitades; no obstant, explica que als seus clients ja se’ls hi va encarregar un treball al carrer de Pau Piferrer el passat febrer, per valor de 2.700 euros, que va ser abonat sense problemes, i van confiar en què aquest era el procediment habitual. En aquest sentit, l’ara regidor no adscrit, David Gómez, insisteix en què ell no té “poder” per contractar cap obra i que el titular d’Urbanisme és Garcia Albiol. Gómez, de fet, subratlla que la construcció de la pista poliesportiva de la plaça Camaron, un dels treballs en qüestió, va ser concebuda al departament de Convivència i Participació Ciutadana, del regidor Miguel Jurado; tanmateix, recorda que el propi Albiol va supervisar en una ocasió les obres i inaugurà l’equipament al setembre.

   

  Des de l’Ajuntament, però, continuen argumentant que cap de les factures presentades consta al registre municipal; el tinent d’alcalde Ramon Riera considera que el fet que diferents càrrecs consistorials hagin estat presents o hagin vist alguna de les obres no els hi dóna valor legal perquè ningú estava al corrent de les irregularitats contractuals de les mateixes. A dia d’avui, exposa Riera, s’estan peritant els diferents treballs i s’estan revisant els procediments que els envolten; un cop això s’hagi dut a terme, el govern municipal valorarà la situació i decidirà si fer front o no als pagaments.