ICV-EUiA proposa investigar el cas de les obres presumptament encarregades per Gómez

  0

  04/12/2012 – Els ecosocialistes proposaran crear una nova comissió d'investigació que PSC i CiU veuen bé, tot i que posen en dubte que serveixi per esclarir res.

  Davant dels fets denunciats públicament per les dues constructores que han dut a terme la vintena d’obres encarregades, suposadament, pel regidor trànsfuga David Gómez, que reclamen prop de 800.000 euros i que afirmen que el govern municipal coneixia els treballs realitzats, l’oposició s’ha tornat a endur les mans al cap.

   

  Primer era ICV-EUiA, que diumenge ja se’n feia ressò. “És possible que ni l’alcalde ni el regidor Miguel Jurado, responsable de la Guàrdia Urbana i present en algunes obres irregulars, no en sabessin res?”, qüestiona el president del grup municipal , Carles Sagués. Els ecosocialistes reclamen una comissió d’investigació per esclarir el cas, “confirmar o desmentir” les afirmacions de les constructores i “exigir les responsabilitats polítiques i legals”, fins i tot, si l’entramat és cert. Així mateix, el líder local de la coalició destaca que “es tracta d’uns suposats fets que, com diu el propi alcalde, fa mesos que coneixien, però en canvi no han actuat fins que el regidor ha estat denunciat per un ciutadà.”

   

  El president del grup municipal del PSC, Jordi Serra, considera “absurd carregar tota la responsabilitat en un únic regidor que, a més, no té les competències d’Urbanisme ni Via Pública”. Serra emfatitza que “resulta difícil al·legar desconeixement” quan el propi alcalde inaugura alguna de les polèmiques obres: “Pensava que s’havien fet soles o que les havia fet el veïnat?”. Els socialistes recolzarien la creació del grup investigador proposat per Iniciativa, tot i que, lamenten, no saben si servirà de res; de no ser així, diuen, demanaran un ple extraordinari.

   

  El líder de CiU, Ferran Falcó, en la mateixa línia, està d’acord amb la comissió d’investigació; en qualsevol cas, explica, ja fos en un Ple o en davant d’un grup especial de seguiment, el govern hauria de “donar explicacions més formals” d’un cas en el qual ningú sembla saber com s’han fet obres per valor de 700.000 euros. “Com a poc, no s’enteren de res”, exclama el convergent.

   

  El regidor no adscrit, David Gómez, per la seva part, defensa que tot això es tracta d’una “campanya de desprestigi” de la seva persona i que si el govern diu no saber res de totes aquestes obres, és que té una “llacuna mental”.  Gómez puntualitza que s’ha de ser prudent en les acusacions i que, “quan es demostri” que ell no té cap responsabilitat, l’executiu local “haurà de retractar-se”.