Dues escoles badalonines participen d’un projecte d’emprenedoria per a nens de primària

  0

  10/12/2012 – Els alumnes de 5è de les escoles Llorens Artigas i Planas i Casals adoptaran el paper d'una cooperativa i hauran d'elaborar el procés de creació de productes per després vendre'ls als encants de Montigalà el proper maig.

  Les escoles badalonines Llorens Artigas i Planas i Casals participen aquest curs en un projecte pilot que vol fomentar la cultura emprenedora entre l’alumnat d’educació primària. En el cas de l’escola Planas i Casals, aquesta és la seva segona participació en aquesta iniciativa.

   

  Es tracta d’una nova experiència que es porta a terme a catorze municipis de la província de Barcelona. El projecte vol promoure els valors, coneixements i habilitats que implica la cultura de l’emprenedoria en els alumnes del cicle superior de l’educació primària. Com a projecte està integrat en el pla anual del centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar

   

  Els alumnes han de crear una cooperativa per cada grup de classe. El procés segueix amb la determinació dels productes que s’han d’elaborar i culminarà amb la venda de la producció en una parada del mercat dels Encants del Parc de Montigalà el dia 31 de maig de l’any vinent.

   

  L’objectiu s’ha d’aconseguir a partir d’un treball real: els participants han de saber com crear, organitzar, gestionar i tancar una cooperativa de fabricació de productes, fets que comporten la sol·licitud d’un microcrèdit i la venda en un mercat local. A més, cada cooperativa ha de decidir si destina, com a bona pràctica de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), un 10 per cent o més dels seus possibles beneficis a un projecte de desenvolupament local o internacional, a través d’una ONG.

   

  En el projecte, a més de les dues escoles esmentades, hi participen també l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut i l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona, i compta amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme i d’altres departaments municipals, serveis i entitats ciutadanes. El projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb diversos ajuntaments, entre els quals hi ha el de Badalona, amb l’objectiu que s’implanti al llarg de quatre cursos escolars a 79 escoles de 34 municipis.