El Constància talla la ratxa victoriosa

  0
  12
  4199.jpg

  10/12/2012 – El Badalona va empatar ahir 1-1 contra un rival inesperadament ben plantat i competitiu. El gol de Méndez Canario va ser igualat pel Constància a falta de deu minuts per acabar el matx

  La imprevisibilitat del grup obliga a afrontar tots els partits amb el mateix grau de compromís. Perquè el Constància contra qui va veure's les cares ahir el Badalona, es va demostrar més complicat de superar que el Sant Andreu o el Reus. I mentre el conjunt balear està en zona perillosa, els altres dos s'acomoden en la zona mitja de la classificació. El tòpic de que no existeix rival petit, arriba a la seva màxima expressió a la Segona Divisió B, i especialment enguany. Tots els equips disposen d'arguments per complicar els partits a rivals teòricament superiors. D'aquesta manera és com un Constància que semblava que seria propici per continuar allargant la ratxa victoriosa escapulada, va convertir-se contràriament en el responsable de tallar-la d'arrel. El Badalona no va aconseguir sumar la seva quarta victòria consecutiva però va saber conformar-se amb un empat que a més de just, pot considerar-se certament positiu.

   

  El partit ja va augmentar en dificultat abans de començar. A les ja conegudes baixes de Joaquin, Juanma i Cortés s'hi sumaven a última hora les de Bueno i Bayón. Això reduïa molt el marge de maniobra del cos tècnic, que va haver de formar un onze de circumstàncies. Gabri va actuar com a extrem d'inici, amb Joan Grasa de davanter i Méndez Canario com a mitjapunta. La primera meitat va estar equilibrada, amb absència de temptatives de gol. Ambdós conjunts eren porucs a l'hora de jugar-se-la i preferien no veure's sorpresos. El joc era poc mal·leable, de massa rigidesa, i això impedia les arribades a porteria. El Badalona va notar en alguns moments la falta de compenetració dels jugadors més avançats, inhabituats a jugar plegats d'inici. El Constància va sorprendre per tàcticament correcte i futbolísticament coratjós, tot i que era poc precís a l'hora de decidir.

   

  La segona meitat va continuar en la línia de igualtat prèvia. Però ara, el partit encetava una nova vida amb més ritme, més ocasions, més futbol i més espectacle. Posats a jugar, el Badalona tenia més números de vèncer. Té millors jugadors, més resolutius cara a porteria i amb més capacitat per crear perill de manera individual. Però els nois balears van suplir amb treball i bravura el seu dèficit tècnic. Méndez Canario va ser l'encarregat de demostrar que a futbol, els locals superaven al rival. Ho va fer amb un xut fantàstic des de fora de l'àrea, que va buscar l'escaire i la va trobar per fer l'1-0. El gol va sorprendre al propi Badalona, qui no havia plantejat què passaria en cas d'avançar-se. Incongruentment, el Constància va reaccionar millor que no pas el Badalona a aquest gol. Va estirar línies i va buscar l'empat.

   

  En aquestes va aparèixer Marcos per evitar l'empat, en una nova aturada antològica a sumar a la seva llarga llista de serveis al Badalona. El partit va accelerar fins al punt de pràcticament embogir. El centre del camp va deixar d'existir i les transicions tenien ja com a únic objectiu acabar en xut. El Badalona va tenir la sentència en botes primer de Canario i després de Robert. Al 75', l'ex del Badalona Cristian feia l'empat. Per si li faltava algun condiment al matx, l'àrbitre (que ja havia volgut demostrar-se protagonista mostrant una infinitat de targetes) va anul·lar dos minuts més tard un gol a Gallardo per un fora de joc que va semblar altament rigorós. Al final, els d'Albert Càmara van haver d'acabar demanant l'hora davant l'embranzida final d'un Constància que va estar a punt d'endur-se el partit.

   

  FITXA TÈCNICA

  CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Pelegrí, Gallardo, Bermudo; Xavi Muñoz, Javi Moreno (Borja Abenia 71'), Méndez Canario (Ángel 90'); Robert, Gabri, Grasa (Ferrón 58')

  Constància: Gaspar; Jaime, Vich, Esteban, Isma, Cristian, Nacho, Campoy (David 70'), Fullana, Nene, Mateu

  Àrbitre: Mateo Montañés (col·legi aragonès). Grogues: Gabri, Sobregrau, Xavi Muñoz, Canario, Ferrón (Badalona); Vich, Cristian, Jaime, Mateu, Nene (Constància). Vermella: Àlex Sánchez (Badalona); Joan Esteve (Constància)

  Gols: 1-0, Méndez Canario (minut 63); 1-1, Cristian (minut 75)