Eduard Ferández, president de FAMPAS: “Les novetats escolars no semblen males idees, però sí precipitades”

    0
    170

    Entrevista a Eduard Fernández, president de la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona (FAMPAS)

    La intranquil·litat de les famílies abans del començament del curs sempre hi és present i quan les informacions són confuses i hi ha canvis, com aquest any, els nervis es multipliquen. Eduard Fernández és el president de la FAMPAS, la Federació d’AMPAS de Centres Públics badalonins i qui millor que ell per explicar-nos els problemes de l’educació a Badalona. Ens trobem amb ell entre l’escola Lola Anglada i l’Institut de La Riera de l’Escola Lola. Esperàvem trobar-lo intranquil amb els nervis d’aquest inici de curs, però ens rep amb un to calmat i didàctic, com el d’un mestre proper. Amb una camisa de flors que se’l veu des de l’altra banda del parc és positiu respecte a aquest inici prematur de les escoles.

    Quina és la tasca de FAMPAS?

    Fer un conjunt més gran per representar les famílies que estan a les escoles públiques, tant de primària com secundària, per tenir més força a l’hora de reivindicar les nostres necessitats a nivell educatiu.

    Com encareu aquest inici de curs?

    El canvi de currículum, l’avançament del calendari escolar una setmana o que el mes de setembre es fa jornada intensiva, és un curs amb moltes novetats. No semblen males idees, però sí que és tot una mica precipitat. També hi ha el tema de les activitats extraescolars que es va anunciar que serien gratuïtes i de moment no sabem entendre bé el mecanisme de com es farà. Quedarà a mans de les pròpies AFAS o de direcció? Si és de direcció, com sembla ser, encara seria més feina pels equips directius dels centres. Aquest any serà el primer lliure de pandèmia després de la Covid 19 i això és una gran notícia.  Serà un repte aquest inici de curs que, a priori, no sembla dolent, però ja veurem.

    Serà el primer any sense restriccions a causa de la Covid 19, hem aprés alguna cosa dels moments viscuts amb la pandèmia?

    La pandèmia era un bon moment per fer-nos adonar que hem d’invertir en educació. Hi ha certes coses que hem vist que funcionen, però no es mantenen. Una de les grans gestes que s’havia aconseguit durant la pandèmia era el reforç que tenien les escoles, tant a nivell de claustre, com de personal, i que aquest any ha desaparegut. També, dins del context pandèmic, vam aprofitar per fer un projecte anomenat Connecta TIC per fer revertir la bretxa digital entre les famílies. El projecte servia perquè aquells alumnes que no tenien dispositius en rebessin, però aquests projectes s’han de mantenir.

    Quins són els problemes en l’àmbit de l’educació que té la ciutat?

    Un dels grans problemes de la ciutat és que no existeix realment una Badalona. És altament complicat gestionar el complex mapa escolar de la ciutat i evitar que quedin zones on tothom les vol, que hi hagi una manca de places, i altres zones on les famílies vulguin marxar. La superconcentració de l’escola concertada al Centre provoca grans dificultats en la mobilitat, ja que són moltes les famílies que volen portar els infants a aquesta zona, i generen una falta de places.

     

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí