El 44,8% dels badalonins i badalonines creu que la ciutat ha empitjorat en els últims cinc anys

  0

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de l’Àrea de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme, Rosa del Amo, han presentat avui en roda de premsa els resultats de l’enquesta sociopolítica de Badalona de l’any 2020.

  Un 44,8% dels veïns creu que la ciutat ha empitjorat en aquest període. Quant al futur, no obstant això, l’optimisme creix: una majoria de prop del 51% dels enquestats confia en el futur de la ciutat, davant d’un 26% que creu que continuarà igual i un 12% que considera que empitjorarà. L’any passat només el 20,9% dels badalonins i badalonines creia que la ciutat podia anar a millor, segons l’enquesta.

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “ens omple d’orgull que s’hagi incrementat un 8% la satisfacció dels badalonins de viure a la ciutat”. L’alcalde creu que els resultats de l’enquesta “són una esmena a la totalitat per als partits de l’oposició i reflecteix un suport i una confiança respecte a l’actual govern municipal”. “Hi ha hagut un canvi de mentalitat, els veïns confien ara, malgrat tot el que està passant, que la ciutat de Badalona millorarà en els pròxims anys i a tots els barris ja comencen a percebre aquestes millores. És un honor comptar amb aquest suport i a la vegada una gran responsabilitat ”, ha afegit l’alcalde.

  La seguretat i la neteja, els principals problemes

  Pel que respecta als principals problemes de Badalona, l’enquesta reflecteix, com en edicions anteriors, la seguretat ciutadana (28,8%) i la neteja (12,3%) com els elements més destacats. Igual succeeix en els aspectes més valorats de Badalona, on repeteixen el mar i la ubicació, amb prop de 60%; els espais públics (40,7%) i la qualitat de vida i la gent (24,4%) com els atractius més potents de la ciutat.

  L’enquesta sociopolítica de Badalona de l’any 2020 ha estat realitzada per l’Institut Opinòmetre, la mateixa empresa encarregada de fer els darrers tres estudis. En aquesta edició, s’han seguit els mateixos paràmetres que en les anteriors enquestes, però s’han introduït variants derivades del context actual, marcat per la pandèmia de la Covid-19 i el canvi d’alcaldia del passat mes de maig, Per fer aquest estudi, entre el 29 d’octubre i l’11 de novembre es van realitzar 1.100 entrevistes a persones de 16 i més anys residents i empadronades al municipi entre. Aquesta mostra s’ha estratificat en 5 zones i el nombre d’entrevistes a realitzar a cada zona s’ha determinat mitjançant afixació no proporcional, de manera que el nombre d’entrevistes és el mateix a totes elles.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí