El Badalonès perd el liderat a l’últim segon (62 a 63)

  0
  56
  x publicar.JPG
  25/02/2014
  Una cistella del Palamós a falta de 0,9 segons va tombar als Dimonis, que van estar negats en el tir: 0 de 15 en triples i 22 de 42 en tirs lliures

  Poc li va durar el liderat al Badalonès, que dissabte va perdre a casa contra el Palamós per 62 a 63 amb una cistella visitant a l'últim segon
  Cal dir però, que fins aquell moment els Dimonis no s'havien posat per davant, i que els visitants van anar sempre per davant aprofitant-se dels terribles percentatges de tir del Badalonès: 0 de 15 en triples i 22 de 42 en tirs lliures.

  Ja des de l'inici el Palamós va deixar clar que el partit seria molt complicat. 2 jugades de 2+1 de Brazo i Ureña, els referents dels de la Costa brava, posaven un 0 a 8 inicial. Amb les primeres rotacions els Dimonis es van treure la son de les orelles (6 a 8), però 2 triples llunyans de Brazo tornaven a eixamplar la diferència (6 a 14) per acabar el quart 7 avall (11 a 18). 

  Al 2n període es va mantenir la dinàmica irregular del partit, i quan l'encert visitant apareixia, la diferència augmentava (17 a 27). Els locals havien aconseguit aturar a Brazo, però l'ineficacia des del tir lliure (5 de 13) no permetia rendibilitzar la feina al darrera (29 a 35).

  A la tornada dels vestidors, les cistelles de Minguella i Morales retallaven la diferència, però novament des del 6.25, el Palamós estirava la goma fins els 9 (37 a 46). Llavors Ureña va cometre una falta contundent sobre Minguella, que va suposar la 2a antiesportiva i per tant la desqualificació del pivot. Les queixes van comportar una tècnica a la banqueta visitant, que el Badalonès va aprofitar per ficar-se en el partit (45 a 46). 

  Quan més apretaven els Dimonis la defensa zonal va tornar a bloquejar l'atac aprofitant la poca punteria des de l'exterior (48 a 54 min 30).
  Els visitants van mantenir el recurs tàctic a l'inici de l'últim quart, i tot i les bones accions de Tubert i Oña, el Palamós seguia per davant (51 a 58 min 35). Llavors el Badalonès va ajustar millor la defensa, i rebent un únic punt en 4 minuts van igualar el matx (58 a 59). El bàsquet de Jordà va trobar la rèplica de Tubert, i va acabar sent Oña el que posava per davant als de Xavi Grau després de 39 minuts i 48 segons. 

  En el temps restant, Brazo va assumir la responsabilitat, i aprofitant les ajudes que li van fer, va assistir a Gubert, que no va fallar sota la cistella. L'acció no va tenir reacció perquè el Badalonès ja no disposava de camp temps mort.

  Amb aquesta derrota, el Badalonès queda 3r a un partit de l'Onyar i el Granollers, i empatat amb el Círcol. Aquest dissabte a les 19:45 visitarà la pista de l'Adepaf Figueres, cuer amb només 1 victòria.