El Badalonès s’endú un derbi emocionant contra el Círcol (66 a 71)

0
    29
    4.JPG

12/11/2013
    Els Dimonis van saber jugar millor el final i van derrotar un rival que darrerament li tenia la moral menjada

El Badalonès va ser l'equip que va jugar millor els últims minuts del derbi i es va acabar imposant al Círcol per 66 a 71
    La victòria té molt de valor pels Dimonis, que l'any passat no va poder guanyar cap dels dos partits al gran rival, i que amb aquest triomf avancen al que és i es preveu que sigui un rival directe.

El matx es va decidir per petits detalls. La màxima del partit (+7) va arribar a falta de 2 minuts quan el Badalonès guanyava 61 a 68 i tot i així encara va haver de fer més coses bones per segellar el matx.

El 1r quart va ser trepidant. 5 triples del Círcol (3 de Quim Forteza) per 3 del Badalonès, feien preveure una batalla amb jugades amb molt de cor i cistelles de caràcter.
    Un cop de dits de Quim Forteza sobre la botzina (11 punts al 1r període) tancava el quart amb el 23 a 22 pel Círcol.

Al 2n període el Círcol va arribar a manar per 5 després de 4 punts de Callau (27 a 22), però poc a poc el partit va perdre encert amb les segones unitats. Dels errors a costat i costat el Badalonès era el que en treia més avantatge aprofitant que Castillo no hi era per defensar la zona del Círcol.

Entre la bona defensa exterior del Badalonès -amb especial menció al desgast d'Usatorre perquè Lladó no toqués la pilota- i el mal dia de Pau Ruzafa, el Círcol no podia fer el seu joc ràpid i amb un punt de rauxa (35 a 37).

A la represa el matx va confirmar que les estrelles estaven molt vigilades i que cada cistella costaria un món. El lent degoteig de punts era conseqüència dels pocs errors que cometien les defenses.

Només 5 punts seguits d'Andreu Lladó van permetre al Círcol avançar-se de nou (52 a 47 min 30), però la intensitat de Màlaga va tornar a equilibrar el matx (52 a 52), que transcorria cap a un inevitable final igualat.

Els triples de Xesco i Suñé van animar els últims minuts (59 a 59), abans del parcial del Badalonès. Un nou triple de Suñé, i un cop de dits de Tubert donaven la màxima als Dimonis amb 2 minuts per jugar-se (61 a 68).

Entre Toni Forteza i Andreu Lladó van retallar la diferència (66 a 68 a 53 segons), però després d'un temps mort, el Badalonès va fer un atac pacient en el que Usatorre va anotar (66 a 70).

El Círcol s'havia d'encomanar a una cistella ràpida o a un triple per passar la pressió al Badalonès, però Minguella li va robar la pilota a Ruzafa i els locals van perdre tota opció de triomf.

Amb aquesta victòria el Badalonès escala fins a la 2a posició amb un balanç de 7 victòries i 2 derrotes mentre que el Círcol encaixa la 2a derrota seguida i queda 6é amb un balanç de 6-3.

Els Dimonis rebran dissabte a les 19h a La Plana al Pineda mentre que el Círcol ha aplaçat el seu matx contra el Tiana pel dia 8 de Desembre a les 18h a la pista dels del Baix Maresme