El Barça es diverteix a l’Olímpic (59-77)

0
    33
    DSC_0019.JPG

18/10/2014 – Els blaugranes derroten al júnior de la Penya fent un partit molt seriós i servint-se del talent de Dedovic en moments decisius.

De seguida es veuria quin dels dos equips entrava al parquet més ficat en el partit. El Barça demostraria tenir les idees molt més clares des de l’inici, sobretot en defensa i a l’hora de carregar el rebot, i deixaria sense armes ofensives a un FIATC Joventut que estaria lluny del seu millor nivell.

Una penetració de Xabi López obria el marcador pels d’Adrià Alonso (2-0), però automàticament el Barça aconseguia un contundent parcial de 0 a 8, fent-se fort en segones jugades després de rebot ofensiu (2-8). Ni els tres taps consecutius posats per Matt Harms impedien que els blaugranes seguissin duent la iniciativa.

Només les errades en triples clars dels jugadors de Joan Braulio mantenien al FIATC Joventut a una distància prudencial (4-13). En atac, els badalonins no es trobaven, i ni Pau Truñó ni Neno Dimitrijevic eren capaços de fer jugar a l’equip.

Amb un tir lliure de Jaume Sorolla, el Barça s’escapava fins als deu punts de marge (6-16). Tot seguit, la Penya mirava de reaccionar, i dues bones defenses permetien tancar el primer quart a sis, després d’una bomba final de Paul Truñó (10-16).

La sortida del segon quart seria realment preocupant pels verd-i-negres. La feixuga defensa del Barça, pujant línies en quasi totes les possessions, donava els seus fruits. Els blaugranes recuperaven moltes pilotes, i Peno podia assistir a Dedovic per provocar el primer temps mort del FIATC Joventut (14-27).

Llavors arribarien els triples del Barça, els quals encara disparaven encara més als visitants. Els nois d’Adrià Alonso seguien sense presentar batalla en el rebot i l’excés de pressa en atac causava massa imprecisions.

Al cantó rival, una bona acció individual de Ramon Vilà, guanyant la línia de fons, situava al conjunt blaugrana vint punts per sobre (20-40). Davant d’una Penya sense tir exterior, el Barça marxaria al descans amb la màxima renda de la primera part (21-44), després d’un nou error defensiu local ben llegit per Aleix Font.

Dedovic decideix

Durant la segona meitat, Nedim Dedovic s’ha erigit en el principal líder del FC Barcelona i ha sentenciat tota opció de remuntada verd-i-negra. La Penya miraria de reaccionar millorar una mica el seu percentatge exterior, amb Maric anotant de tres, però automàticament Dedovic contrarestava el bàsquet amb un 2+1 (32-55).

Amb l’aler fent de les seves i Stefan Peno portant el ritme, el Barça seguia jugant còmode. A continuació, un triple de Quim Salvans i les bones cames de Pau Truñó per recuperar una pilota, feien baixar la diferència visitant a menys de 20 punts (37-55). El Barça tindria menys encert, però seguiria carregant el rebot ofensiu amb molts efectius, fet que li permetria seguir dominant fins al final del període (43-60).

Durant l’últim període, el FIATC Joventut faria un gran desgast físic en defensa per mirar de posar nerviós al rival. Un triple en transició d’Albert Real provocava el temps mort de Joan Braulio, amb el 50 a 64 en el marcador.

Restaven poc més de cinc minuts i la disciplina badalonina a l’hora de protegir la seva cistella donava opcions als d’Adrià Alonso de retallar encara més. Seria Pau Truñó qui amb una penetració situava al FIATC Joventut a 12 punts (52-64), a cinc minuts pel final.

En el moment de la veritat, la qualitat de Dedovic apareixia de nou: triple i esmaixada per refredar la reacció local i deixar enllestit el partit (52-69). L’aler balcànic encara es permetria el luxe d’anotar un parell de tirs exteriors més que farien incrementar el marge del Barça fins al resultat final (59-77). El júnior del FIATC Joventut perd el primer partit de la temporada i li cedeix el liderat al FC Barcelona.