El Barça s’emporta un derbi igualat (76-68)

0
    25
    DSC_0030.JPG

01/12/2014 – El FIATC Joventut va competir molt millor que a la primera volta, però errades puntuals en situacions de tir clares i un mal dia des de tir lliure van penalitzar al júnior.

La Penya ha entrat en un petit daltabaix de resultats; no de joc. L’equip d’Adrià Alonso va perdre per tercera setmana consecutiva a Sant Joan Despí, en aquesta ocasió contra l’actual líder, el FC Barcelona.

El nivell competitiu del FIATC Joventut va ser bo, dominant el primer quart del duel. La bona sortida badalonina va donar un avantatge inicial a la Penya al final del primer quart (13-17), però el poc encert ofensiu va reduir les opcions verd-i-negres d’ampliar el marge.

Veient que el FIATC Joventut no estava fi, el Barça es va endollar, capgirant el resultat del primer quart i marxant al descans amb un petit avantatge (33-30).

Al tercer quart, una mala sortida de la Penya va propiciar que els blaugranes marxessin fins als 12 punts de renda, però la constància d’Albert Real i el bon segon temps de Pau Truñó van ajudar al FIATC Joventut a tornar a ficar-se dins del partit.

A base de lluita i dels punts aportats per Xabi López i Óscar Amo, els d’Adrià Alonso van aconseguir empatar el duel. En el moment de la veritat, un minut i mig de desconcert verd-i-negre va ser suficient perquè el Barça encadenés diverses cistelles consecutives i tornés a obrir forat.

Dos triples blaugranes, un d’ells contra tauler anotat per Pol Figueras al límit de la possessió, i una assistència de Peno culminada amb esmaixada, van penalitzar moltíssim tota la feina que havia fet el FIATC Joventut per tal de remuntar.

El Barça va assolir un nou avantatge de sis punts, la Penya el va retallar, però el dia nefast des de tir lliure (percentatge proper al 50%) tampoc va deixar al júnior aspirar a més.

Tot i la derrota, les sensacions de l’equip van a més a mesura que passen les setmanes. Contra el Barça, la Penya va fer un partit molt més seriós que a la primera volta, competint fins al final. Aquest cap de setmana la lliga Júnior Preferent s’atura, amb el FIATC Joventut ocupant el segon lloc de la taula (9/4).

Divendres, el conjunt verd-i-negre disputarà un partit amistós al Palau Olímpic de Badalona contra el Castelldefels de Lliga EBA. L’horari encara s’ha d’acabar de perfilar, però estarà entre les 20h i les 20:30h. Al Castelldefels hi juga l’ex de la Penya Andreu Kwazema.