El Barcelonès Nord aposta per la creació de cooperatives i l’economia social

  0
  cooperativa.jpg

  28/02/2017 – L'Ateneu Bnord, presentat aquest dilluns, està impulsat de forma conjunta per Badalona i Santa Coloma, i vinculat al programa Aracoop de la Generalitat.

  Aquest dilluns s'ha presentat oficialment a la cooperativa La Sargantana de Badalona el nou Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, un projecte vinculat al programa Aracoop que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Té com a objectiu convertir-se en un espai d'impuls de l'economia social, el cooperativisme i nous projectes.

   

  La iniciativa té previst impulsar aproximadament una trentena de cooperatives, que se sumaran a les 113 que funcionen a dia d'avui al territori. Inicialment, l'Ateneu Bnord disposarà d'un pressupost de poc més de 200.000 euros. És desenvolupat per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO), conjuntament amb Grameimpuls SA de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació Surt, la cooperativa La Sargantana, La Page Original i el projecte Àngels.

   

  L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta; el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal; així com representants de les cooperatives i integrants de l’Ateneu BNord.

   

  L’Ateneu BNord neix amb la voluntat de convertir-se en un espai de referència en la promoció de projectes cooperatius i de l’economia social i solidària amb l’objectiu de crear ocupació estable i de qualitat, on les persones treballin en condicions d’equitat i no discriminació.