El Llefià s’adapta per vèncer la Penya a la Plana (62-75)

0
    26
    DSC_1043.JPG

28/02/2017 – Les de Toni Madrid guanyen el derbi i veuen com el Natzaret ‘B’ les acompanya en la part alta de la classificació.

La darrera jornada de bàsquet femení va dur alguns dels equips de la ciutat a afrontar partits realment interessants. A Primera Catalana es viurien els capítols més negatius del cap de setmana, ja que ni Minguella (7/12) ni Sant Andreu (8/11) serien capaços de sumar en positiu.

A Casagemes, el conjunt de Carlos Esteve veuria com el líder el deixava sense triomf. Les blaves, onzenes en la classificació, protagonitzaven un gran inici contra el Boet Mataró (12-5), però les rotacions maresmenques farien que les visitants anessin millorant (25-33 al descans).

Amb Jones dominant i aprofitant segones opcions després de rebot, el Boet podria ampliar el seu avantatge en la represa (38-55) i deixar la Minguella sense l’opció de continuar competint pel partit (48-64).

El destí blau el repetiria el Natzaret, novè (8/11) després de sumar una nova derrota. Caient contra l’Ipsi (55-59), el Natzaret ja encadena set jornades consecutives sense guanyar i, de fet, encara no ha tastat el gust del triomf en aquest 2017. El canvi d’any està sent negre, ja que l’equip de Riki Gómez no suma des del passat 3 de desembre contra el Natació Sabadell (66-65).

El plat fort, a la Plana

Sens dubte, el partit que va generar més expectació a Badalona va ser el derbi de Segona entre el líder, la UB Llefià (15/4), i el Divina Seguros Joventut (10/9), bloc que en les últimes setmanes havia millorat a marxes forçades (62-75).

El duel disputat a la Plana començava amb una Penya pressionant a tota pista i anant al dos contra un, aposta que no deixaria que el Llefià se sentís còmode (13-12). L’emergència de Dèbora Valls (8 punts en el segon quart) donaria aire a les de Toni Madrid per marxar al descans amb la iniciativa (25-27), però el Divina tornaria a reaccionar (35-34).

Llavors arribarien els millors minuts en defensa del Llefià, el qual només deixaria anotar dues cistelles a les verd-i-negres durant els darrers quatre minuts de tercer període (42-57). Això, sumat a la sortida de 0 a 10 protagonitzada per les visitants per obrir l’últim capítol del xoc, deixaria el matx vist per sentència (42-64).

Acompanyant el bon resultat del Llefià hi ha el Natzaret ‘B’, conjunt que continua anant a més. El sènior ‘B’ del Sant Andreu tancava el cap de setmana sumant l’onzena victòria de l’any (11/8), mostrant molta autoritat contra el CEB Sant Jordi (62-38). Les badalonines ja són quartes, encadenen tres setmanes consecutives guanyant i, sobretot, jugant a un ritme molt intens en defensa.

El Sant Pep es queda sense punts

Per acabar amb el resum femení ens centrem en la Tercera Catalana, categoria que ens ha deixat un partit per oblidar del Sant Josep (11/5). El cinquè classificat del grup VIII trencaria la seva bona dinàmica cedint a la pista de l’Alisos (27-26) amb només 26 punts anotats. El Natzaret ‘C’ (7/9) és novè després de caure contra el Ramón Llull (54-67), mentre que la Minguella ‘B’ (9/7) ostenta la vuitena plaça gràcies al triomf sumat contra el Llefià ‘B’ (71-36), desè classificat (4/12).

En relació al grup V, el Círcol (11/5) es consolida en quart lloc sumant l’onzena victòria de l’any contra el Martinenc ‘C’ (59-42); el Badalonès és setè (10/6) després de perdre a Ciutat Vella (65-44) i la Minguella ‘C’ (8/8) ocupa el vuitè lloc un cop superat el Nou Barris (61-55).