El BCIN disposarà d’una planta fotovoltaica per subministrar energia neta

  0
  41

  L’Ajuntament de Badalona està executant les obres d’instal·lació d’una planta fotovoltaica al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) a les Guixeres. La planta proporcionarà energia a les mateixes instal·lacions del BCIN i també a l’estació de recàrrega de vehicles elèctrics que se situarà a la zona d’aparcament de visitants. 

  Aquesta instal·lació estarà acollida al règim d’autoconsum amb excedents, així l’energia elèctrica produïda pel camp solar serà consumida al mateix edifici i l’empresa comercialitzadora compensarà econòmicament l’Ajuntament per l’excedent. 

  La instal·lació fotovoltaica estarà formada per 123 mòduls de 380 Wp amb optimitzadors de potència, equivalent a una potència pic total de 46,74 kWp. El camp fotovoltaic estarà format per 55 mòduls a la coberta baixa, un camp de 36 mòduls a la coberta alta i un camp a la façana de 32 mòduls més, resultant en conjunt una potència nominal total de 39,5 kW. 

  Es preveu que més del 80% de l’energia elèctrica captada sigui consumida al mateix BCIN, representant aproximadament el 25% del total de l’energia que necessita aquest equipament.  L’estació de recàrrega de vehicles elèctrics se situarà a la zona d’aparcament de visitants del centre de negocis i disposarà de dos punts de càrrega semiràpida amb una potència nominal total de 22 kW.  

  El cost de la inversió prevista al BCIN és de 95.345 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric que l’Ajuntament té vigent amb l’empresa Naturgy. L’estalvi econòmic previst serà de 10.406 euros anuals, amb un retorn de la inversió de 8 anys. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí