Històric: Carla Simón guanya l’Ós d’Or al Festival de Berlín

  0

  La badalonina Carla Simón entra en la història del cinema català i espanyol. Simón ha guanyat l’Ós d’Or de la 72a edició de la Berlinale amb la seva pel·lícula ‘Alcarràs’. La cineasta, que té 35 anys, és la primera directora espanyola a guanyar un dels quatre grans festivals mundials. I ho ha fet amb un film que s’endinsa al món rural, que s’ha rodat en català i que compta amb actors no professionals.

  Molt emocionada a l’escenari, la directora ha recordat la lluita dels agricultors per resistir en aquesta terra i en aquest cultiu al qual encara es dediquen amb molt d’afecte i esforç. Però no només això, també ha volgut ressenyar la dificultat de fer una ficció coral i que ha estat marcada per un negoci que viu els seus últims dies per la caiguda de preus. A més, amb la seva pel·lícula, que arribarà als nostres cinemes a la primavera, Carla Simón ha explicat la història de la seva família materna, dedicada al cultiu del préssec i de manera artesanal.

  Alcarràs, municipi de 9.000 habitants a l’oest de Lleida, és on hi viuen la majoria dels seus cosins. A més, a la pel·lícula, en què va passant d’un punt de vista a un altre i de personatge a personatge, Carla Simón també ret homenatge al seu avi. “Dedico aquest premi a tota aquesta petita gent, famílies que treballen el camp cada dia, que fan una feina molt dura per obtenir els nostres aliments. Aquesta pel·lícula vol mostrar el meu respecte per aquesta feina, pel camp i pels seus habitants”, ha relatat la directora, després de recollir l’Ós d’Or.

  “Em considero part d’aquest festival, ha estat tan important per a mi… és casa meva, sempre que vinc penso a mudar-me a Berlín i sempre que vinc passa alguna cosa especial”, ha dit la cineasta en recollir l’estatueta, afegint que per això aquest premi és tan especial.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí