El boom del menjar ecològic

  0
  th_a42a72a425c164dd4407cbac84a3d92a_reducida.jpg

  29/04/2018 – Les botigues especialitzades en productes bio i ecològics cada cop són més freqüentades per consumidors que busquen una vida més saludable. Segons dades del  Baròmetre de Percepció i Consum dels Aliments Ecològics del 2015, el 20% dels catalans consumeix menjar ecològic mínim un cop a la setmana. A més, el 5% de la població de Catalunya diu consumir-ne algun diàriament. Els experts també asseguren que aquest boom coincideix amb l'interes per la gastronomia i, és que, els grans xefs han posat en valor l'ecològic. 

  Un dels clars exemples és la cadena Veritas, líder de supermercats d'alimentació ecològica. En tot aquest 2018 tenen previst l'obertura de fins a 12 establiments nous amb l’objectiu de seguir promovent un model alimentari positiu per a la societat, l'entorn i la salut.

  Veritas ha revolucionat la manera de concebre l’alimentació, amb la voluntat de promoure un canvi en el model de consum que generi una activitat positiva per l’entorn. En aquest sentit, des de fa més de 15 anys promou una agricultura ecològica responsable i socialment justa pensant a beneficiar tots els agents implicats. Segons Silvio Elias, director general de Veritas, treballem, juntament amb l’agricultor, les varietats i quantitats a plantar. D’aquesta manera, assumim una relació i compromís a llarg termini”. 

  Els beneficis de l’alimentació ecològica per a la salut i benestar de les persones està abastament documentat. Tot i així encara ara és fa necessari seguir informant a la societat sobre la importància d’un consum més conscient i responsable.