Tercera derrota tot i un inici prometedor (73-76)

0
    24

15/10/2017 – La Penya segueix sense estrenar-se a la lliga ACB. Els verd-i-negres han arribat a tenir 14 punts de marge davant de l'Iberostar Tenerife, però el matx s'ha torçat en la segona part (73-76).

15/10/2017 –  El Divina Joventut segueix sense estrenar-se a l'ACB. Els verd-i-negres han protagonitzat un prometedor inici de partit i s’han enfilat fins als 14 punts de renda (29-15), però s’han anat emboirant a mida que passaven els minuts per acabar patint una nova derrota. L’Iberostar Tenerife, per contra, ha fet el camí invers, i això que afrontava el matx amb baixes importants (Davin White i Mike Tobey). En la segona part els de Nenad Markovic han posat de relleu les mancances que arrossega el conjunt verd-i-negre, molt inconstant en el seu joc i massa neguitós en els moments decisius.
    Mateusz Ponitka (21 punts, 10 rebots i 34 de valoració) ha liderat els visitants, juntament amb Fran Vázquez (16 punts i 6 rebots), Tim Abromaitis (11 punts i 3/4 triples) i Ferran Bassas (11 punts i 5 assistències). Per part de la Penya, Jerome Jordan ha tornat a ser el més destacat (14 punts, 7 rebots i 3 taps), tot i que físicament encara no està al cent per cent.
    Ocampo ha repetit el cinc titular de les dues primeres jornades, amb Patrick Richard dirigint les operacions. Aquest cop el nord-americà sí que ha vist cistella amb facilitat, anotant 7 dels primers 9 punts dels verd-i-negres en una bona posada en escena (9-2). Un encert que ha marcat els primers deu minuts, amb una Penya que ha signat un 54% en tirs de dos i un 67% en triples (4/6). Això, juntament amb les 5 pilotes recuperades, expliquen el gran primer quart dels badalonins, arrodonit amb un triple de Sergi Vidal sobre la botzina (26-13).
    Només començar el segon quart, després d’un nou triple de Vidal, la renda s’ha enfilat fins als 14 punts (29-15), però a partir d’aquí el partit ha començat a canviar. Amb Mateusz Ponitka de líder ofensiu (13 punts al descans), el Tenerife ha despertat davant d’una Penya menys clarivident en atac i abaixant percentatges d’encert. Un parell de pèrdues en primera línia han permès els canaris acostar-se a set punts (34-27), però el caràcter de Ventura i els punts d’un encertat Xabi López-Arostegui (9) -bon partit de tots dos- han evitat mals majors (41-33 al descans).
    El canvi de guió s’ha confirmat en la represa. La irrupció de Tim Abromaitis (3 triples) i les concessions en la defensa del bloc i continuació han girat la truita. Ferran Bassas i Fran Vázquez s’han fet un fart d’explotar situacions de 2×2 per situar el Tenerife al davant (56-58). Un escenari que s’ha repetit en l’últim quart, ja amb una Penya neguitosa jugant a remolc. Els canaris han seguit fent mal amb les seves penetracions o doblant pilotes (han acabat amb un 63% d’encert en tirs de dos), mentre que en el costat verd-i-negre els dubtes defensius s’han encomanat també a un atac ja sense punteria (2/15 triples en el segon temps). Malgrat tot, els d’Ocampo, amb més cor que cap, s’han aferrat al partit fins als darrers instants. San Miguel, errant dos tirs lliures, ha donat un última opció als verd-i-negres de dur el matx a la pròrroga, però ni Richard (15 punts però malament en defensa) ni Kulvietis (de nou molt discret) han encertat des de més enllà dels 6m75 en un espès darrer atac.