El Cajasol allunya la Penya de la Copa (65 a 74)

  0
  1314_JOV_SEV (11).jpg

  18/01/2014
  El conjunt d'Aito ha jugat més tranquil el tram final que el FIATC Joventut, que ara depèn d'un miracle per ser a la Copa
  Estadística
  V
  ídeoresum

  El FIATC Joventut ha fet un pas enrere en les seves aspiracions per ser a la Copa del Rei i ha caigut a casa per 65 a 74 contra el Cajasol de Sevilla. 

  Els verd-i-negres han fet un partit gris, sense continuïtat en els pocs moments brillants i jugant massa tensos al final. A l'altre banda del camp, els joves jugadors entrenats per Aito, han tornat a demostrar, com van fer a Saragossa o a Gran Canària, una gran calma per mantenir-se sempre en el partit i arribar al final amb opcions. 

  De fet, fins a meitat de l'últim quart, cap dels 2 equips havia aconseguit una renda superior als 5 punts. Tant el FIATC Joventut com el Cajasol han tingut les seves oportunitats per engrandir la renda, però sempre les han deixat escapar, i el rival ha fet els mèrits suficients per agafar-se de nou al matx.

  Així, amb un Devoe Joseph sensacional a l'inici, l'igualtat ha estat matemàtica tant en el primer quart (16 a 16) com a la mitja part (38 a 38). A la represa, 8 punts de Shurna, que està sobresortint als 3rs períodes, semblaven significar el moment e trencar el partit, però els visitants han trobat la manera d'aferrar-se (54 a 53). 

  Aquesta situació s'ha viscut un cop més. Després d'un triple a l'inici de l'últim període de Vives, que tornava a ser el motor d'un possible parcial (57 a 53), la resposta ha estat imminent. 
  Aquest cop ha vingut de la mà de Josep Franch, que per 1a vegada ha completat una bona actuació a l'Olímpic des que va marxar (57 a 62). 

  A partir d'aquell moment, el FIATC Joventut sempre ha anat a remolc veient-se 6 punts avall a falta de 3 minuts. L'empenta del públic que s'ha aixecat unànimement en peu per recolzar un equip que s'hi estava deixant la pell tot i no trobar l'encert, ha servit per retallar la diferència (65 a 66). 

  Llavors ha arribat la jugada clau el matx. Joseph ha fallat 2 tirs lliures que podien posar als de Maldonado un altre cop per davant, i a l'altre cistella, Mata anotava després de 3 rebots ofensius, el principal problema dels verd-i-negres en els últims partits. 

  Tot i que la diferència seguia sent d'un punt, no haver completat la remuntada ha fet molt de mal mentalment i l'equip, que ja arribava molt just de benzina i no ha trobat més opcions. 
  El Cajasol en canvi, portava el ganivet entre les dents, i ho ha aprofitat per acabar etzibant un 0 a 8 que ha estat definitiu.

  La derrota complica les opcions de ser a la Copa del Rei. Per aconseguir el bitllet, els verd-i-negres ja no depenen d'ells mateixos. Primer hauran de guanyar al València a la Fonteta, i després esperar que del grup de Tenerife, GBC, Baskonia i Cai, cap aconsegueixi les dues victòries.