El Canàries no reuneix els diners per jugar l’ACB i l’Estudiantes mantindrà la categoria

  0
  231
  canaries.jpg

  El primer classificat de la LEB Or no disputarà l'ACB. L'Iberostar Canàries no ha aconseguit reunir els prop de 7 milions necessaris per ingressar a la lliga Endesa: 3,2 de cànon d'inscripció i un pressupost mínim de 3,5 milions. L'entitat tinerfenya confiava en les ajudes del Govern de Canàries, el Cabildo Insular de Tenerife i l'Ajuntament de La Laguna, però la situació econòmica no ho ha permès. Els insulars tenien temps fins al 15 d Juny per reunir els diners però en un comunicat han avançat que "han esgotat totes les vies possibles".
  El gran beneficiat d'aquesta situació és l'Estudiantes. Segons la normativa de l'ACB, si el campió de la LEB Or no pot pujar, la plaça serà oferta al dissetè classificat. D'aquesta manera l'Estudiantes, un dels únics tres equips que havien participat sempre a la primera divisió del bàsquet espanyol, podria continuar a la lliga Endesa.
  En les hores posteriors al descens dels col·legials, fonts de la Demencia, el grup d'animació més popular de l'Estudiantes, confirmaven que es manifestarien en contra si el club es mantenia extraesportivament.
  D'altra banda, el Lucentum Alacant es reunirà demà dimecres amb el jutge que porta el procés concursal per demanar un aplaçament per poder pagar els 700.000 euros pendents d'aquesta temporada.