El canvi de gespa de Badalona Sud, un trencaclosques sense solució

  0
  DgojEpBWsAIKvnD.jpg
  Des de l’any 2006, els nens i nenes que juguen a futbol al Municipal de Badalona Sud sempre ho han fet a la mateixa gespa. Més enllà del manteniment per part del Young Talent amb capital procedent del pressupost del club, principal arrendatari de la instal·lació, juntament amb els Dracs, el terreny de joc mai s’ha renovat. De fet, el cautxú ja comença a ser més visible que el verd característic d’un camp de futbol i els forats posen en perill la integritat física dels jugadors.
  Des de l’entitat, la directiva acumula tres anys de converses i sol·licituds amb l’Ajuntament perquè el canvi es faci efectiu. Aquest estiu és la data que el Young Talent fixava perquè la nova gespa fos una realitat però el canvi de govern podria endarrerir a l’hivern (desembre) les obres. Més concretament, la licitació de la reforma pràcticament està tancada segons informen des de l’Ajuntament però encara no s’ha tret a concurs públic perquè la remodelació pogués iniciar-se a partir de la segona quinzena de juliol. Qualsevol inici posterior endarreria el començament de les competicions i, en el pitjor dels casos, haurien de cercar altres instal·lacions per jugar.
  “Si el canvi de gespa no es pot fer aquest estiu, que s’executi la remodelació dels vestidors, la grada, el marcador, la megafonia, el reg…”, trasllada el directiu del club Diego Justicia al Diari de Badalona. El pressupost total de la remodelació és de 381.000 euros, 133.000 euros el canvi de vestidors i 130.000 euros la nova gespa.
   
  Llefià, darrera remodelació
  A Badalona, sense tenir en compte l’Estadi Municipal, el Municipal de Llefià va ser el darrer camp de futbol on es va modificar la gespa (2015). Durant el període d’obres, els equips van haver de buscar nous escenaris d’entrenaments i disputa de partits.