El capellà ucraïnès de Badalona que marxa al front d’Ucraïna

  0

  Iurii Stasiuk és fill d’una ciutat ucraïnesa propera a la frontera amb Polònia, però es va formar a la Facultat de Teologia de Barcelona i va ser ordenat el 2014. En Iurii ha pres la decisió de tornar al seu país per atendre els soldats de l’exèrcit d’Ucraïna com a sanitari i a nivell espiritual. El 2018, Stasiuk va ser ordenat vicari de l’agrupació de parròquies de Sant Crist, Sant Francesc d’Assís i Santa Clara, de Badalona. També ordenava missa a la parròquia de Sant Pau.

  Després d’agafar un avió cap a Polònia i un cotxe fins a la frontera amb Ucraïna, va poder ingressar al seu país a peu, caminant quasi 20 quilòmetres. Stasiuk ha enviat a través de Justícia i Pau de Catalunya un comunicat des d’Ucraïna en què informa que està “bé” i que es troba amb els metges de la base. “Formem grups, estem preparats per sortir en qualsevol moment. També esperem ordres del govern perquè ara hi ha moltes batalles a molts llocs d’Ucraïna”, escriu.

  “Ara estem molt necessitats d’ambulàncies. En falten. Avui, per exemple, hem adaptat una furgoneta com a ambulància. Necessitem que s’enviïn recursos a Ucraïna a través de Bizum“. No és la primera vegada que Iurii Stasiuk torna al seu país per ajudar. Ja ho va fer en algun altre moment del conflicte. Hi ha estat en quatre ocasions, però aquesta vegada el risc és molt més gran.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí