El Casal dels Infants reivindica el dret de tots els joves a les vacances

  0

  El Casal dels Infants ha celebrat avui, dimecres, la seva festa d’estiu a l’escola Rafael Alberti de Badalona. L’objectiu ha estat reivindicar el dret de tots els infants, adolescents i joves a gaudir de les vacances.

  Enguany, 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat de 0 a 21 anys gaudiran dels casals d’estiu, les colònies, els camps de treball i el projecte de reforç del català CAT-Estiu que l’associació organitza del 25 de juny al 30 d’agost. També podran prendre part en altres serveis que adapten els seus continguts durant l’estiu.

  El Casal dels Infants defensa que les vacances també han de servir per reforçar tot allò que els infants han après durant el curs i garantir així que al setembre estiguin preparats per tornar a les aules.

  “Gaudir del lleure no és secundari, és un dret”

  La directora tècnica de l’entitat, Agnès Pàmies, ha remarcat la necessitat de fer costat durant l’estiu als qui tenen menys oportunitats de gaudir-ne i diu que “gaudir del lleure no és secundari, és un dret i garantir espais de lleure al juliol i l’agost és imprescindible per no agreujar el risc d’exclusió social i avançar cap a una societat justa i cohesionada”.

  Les activitats d’estiu del Casal dels Infants també permeten als nois i noies que hi participen sortir de l’entorn urbà, conèixer altres realitats i entrar en contacte amb la natura, una oportunitat que sovint no tenen a l’abast. Més enllà dels cinc municipis on l’entitat actua durant tot l’any (Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Salt), durant l’estiu realitzarà les seves activitats en 16 municipis distribuïts en 10 comarques de les quatre províncies catalanes.

  Crida de voluntaris

  Per realitzar totes aquestes activitats, l’associació ha llançat la crida “Oberts per vacances” perquè la ciutadania hi col·labori a través de donatius.

  Amb una aportació puntual de 20 euros, per exemple, un infant podrà gaudir d’un dia d’excursió; amb 50 euros, tindrà garantit un dia de colònies: amb 120 euros, viurà una setmana de casal d’estiu amb dinar, i amb 350 euros, marxarà una setmana de colònies. Els donatius es poden fer a la web de l’entitat: https://www.casaldelsinfants.org.

  Una altra manera d’implicar-se amb el Casal dels Infants aquest estiu és fent-hi voluntariat, donat que l’entitat necessita sumar 600 persones voluntàries al seu equip educatiu al juliol i l’agost. Les persones interessades poden trucar al 93 317 00 13 o escriure un correu electrònic a [email protected]org. Per a més informació, poden consultar la web https://www.casaldelsinfants.org/voluntariat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí