El Centre Aragonès de Badalona inicia els actes de les Festes del Pilar

  0
  61
  DSCF5785.JPG

  05/10/2015 – L'alcaldessa de Badalona va arrancar aquestes jornades destacant l'esperit d'acollida i d'humilitat que comparteix Aragó i la nostra ciutat.

  En motiu de la festivitat del Pilar, el Centre Aragonès de Badalona va celebrar el passat dissabte, 3 de setembre, el sopar i el pregó que donen el tret d'inici als actes en honor a la Mare de Déu del Pilar, patrona de la ciutat de Saragossa i de la Hispanitat.

   

  Un pregó que va anar a càrrec de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que va destacar que la nostra ciutat i Aragó comparteixen "esperit d'acollida i d'humilitat i també societats construïdes per l'esforç de molts que van decidir sembrar les seves arrels". A més, va afirmar que "la cultura aragonesa és patrimoni de Badalona", agraint així la difusió i el compartiment de la història i tradicions que aporta el Centre Aragonès a la ciutat.

   

  Tot seguit una trentena de persones van gaudir del sopar a la seu de l'entitat, que va ser arrencat a ritme d'unes jotes aragoneses.

   

  D'altra banda, aquestes jornades amb motiu de la festivitat del Pilar presenta un programa carregat d'activitats adreçades a tot el públic, com un torneig de guinyot i intercanvis de xapes, entre altres. Però l'acte central tindrà cita el proper dilluns, 12 d'octubre a les 11:30 hores -coincidint amb el mateix dia de la festivitat-, a l'església de Santa Maria on es realitzarà la missa en honor a la Mare de Déu del Pilar. Com a novetat d'enguany, l'entitat ha decidit introduir un vessant solidari a les festes i canviar l'ofrena floral per una entrega d'aliments per a Càritas, per això diverses entitats i establiments del barri de Bufalà recullen aliments no peribles fins el 10 d'octubre. També destacar que el dia 18 s'oferirà un festival de jotes a l'escola Salesians. Uns jocs tradicionals d'exterior i una botifarrada posaran el punt final a aquestes jornades el 25 d'octubre a les 11.30h a la mateixa seu de l'entitat.