El Centre de Badalona es quedarà sense les cases de pescadors

  0
  61
  cases.JPG

  07/02/2013 – Descatalogades del registre de béns culturals locals per causa de ruïna, les quatre finques seran enderrocades en els propers mesos.

  Són d’aquells elements urbans que portes veient tota la vida sense reparar-hi en excés fins que te n’adones que el pas dels anys els ha fet desaparèixer. És el cas de les cases de pescadors dels carrers de Santa Anna i Sant Llorenç, a tocar del carrer del Mar i de l’estació de tren, quatre edificacions que guarden el record de la Badalona més tradicional i mediterrània, de mariners, però que aviat deixaran de formar part del barri del Centre.

   

  La setmana passada, el Ple municipal va aprovar per unanimitat la descatalogació de les cases de pescadors que queden, per causa de ruïna, i la seva eliminació del registre de béns culturals d’interès local, paraigües que les protegia fins ara de qualsevol moviment immobiliari.

   

  L’assumpte porta cua, i és que alguns regidors manifestaven la setmana passada que el propietari, des de fa anys, ha volgut enderrocar-les per edificar cases noves i treure’n benefici. Amb aquest objectiu, afirmen, ha abandonat els immobles a la seva sort, obligant al Consistori a descatalogar-los degut al seu deteriorament i a ordenar el seu enderroc, que correrà a càrrec de la propietat i culminarà d’aquí uns mesos. En aquest sentit, no obstant, fonts municipals expliquen que també s’obre un procés sancionador de falta molt greu, que pot comportar una multa de entre 30.000 euros i 1,5 milions, segons l’enriquiment que el propietari n’extregui dels terrenys. Tot i així, avancen des de l’Ajuntament, és més que probable que finalment sigui la Justícia qui dicti la sanció als tribunals.