El centre islàmic Al-Riduan denuncia l’Ajuntament pel tancament del seu local

  0
  al riduan 2.jpg

  28/01/2015 – La junta de l’entitat considera que la mesura adoptada pel govern municipal no va complir els procediments administratius i terminis correctes i que així ho veuen els seus advocats, que qualifiquen la clausura d’ “il·legal”

  El centre islàmic Al-Riduan del barri de La Salut ha interposat aquesta setmana una denúncia contra l’Ajuntament de Badalona pel tancament, fa uns dies, del seu local al carrer Rodrigo Caro del barri de La Salut. La junta de l’entitat considera que la mesura adoptada pel govern municipal no va complir els procediments administratius i terminis correctes i que així ho veuen els seus advocats, que qualifiquen la clausura d’ “il·legal” i han registrat ja una denúncia als jutjats. Així mateix, l’associació ha sol·licitat, mitjançant una instància al Consistori, un espai alternatiu per desenvolupar les activitats i cursos que oferien fins la setmana passada: “Hi ha més de 200 nens i dones que no tenen on fer classes de llengua o gimnàstica i és responsabilitat de l’Ajuntament oferir-los-hi una alternativa”, manifesta el president d’Al-Riduan, Rachid Hadad.

   

  Recordem que l’Ajuntament va precintar l’espai del centre islàmic al·legant que no tenien el permís d’ús per a les activitats que hi desenvolupen, que van dur a terme obres menors sense llicència i que era utilitzat com a centre de culte religiós. Dissabte, en una manifestació que la pròpia entitat va convocar i a la que van assistir desenes de persones, i tal i com ha insistit aquest mateix dimarts, el seu president assevera que l’associació va demanar el canvi d’usos a principis de novembre sense obtenir resposta, va demanar els permisos i pagar les taxes de totes les obres efectuades i nega rotundament que el local s’usés de mesquita: “Som un centre cultural. Només hi trobaran taules, cadires, pissarres, joguines, ordinadors i un projector”.