El CF Bufalà elimina el primer equip

  0
  Captura de pantalla 2015-06-23 a la(s) 13.10.43.png

  23/06/2015 – La delicada situació econòmica de l’entitat ha obligat la junta directiva a adoptar mesures d’urgència per evitar la desaparició del club.

   

  El CF Bufalà s’ha de reinventar. Els problemes financers que arrossega el club l’han precipitat fins a l’abisme i ara, per eludir mals majors, cal posar en marxa mesures dràstiques.

   

  El Bufalà acumula uns deutes bancaris que han posat en risc el patrimoni personal de la junta directiva, que ha atès a aquest diari per relatar en quina situació es troba el club que presideix. “Aquesta temporada només dotze socis han pagat el seu carnet. Així no es pot anar enlloc”, declarava Agustín Aranda, màxim mandatari del Bufalà.

   

  Els deutes, sumats a les despeses que s’han de pagar per mantenir a un primer equip a Tercera Catalana (grup IV), són inassumibles. Activar la fitxa de cada futbolista de l’amateur té un cost de 150 euros, l’entrenador també ha de rebre una retribució i cada dues setmanes cal abonar el cost dels arbitratges.

   

  Com que assumir totes aquestes despeses s'erigia com una missió impossible, el CF Bufalà ha optat per reduir la seva xifra d'equips, començant per l'eliminació de l'amateur. 

   

  Per tal d'intentar millorar la gestió feta fins ara, el club crearà una nova junta directiva que començarà a funcionar a partir del 1 de juliol, just després de rebre els comptes de l’entitat i de veure “quin és el forat” que s’ha d’assumir.

   

  A partir d’aleshores, el més important serà assegurar la viabilitat econòmica del Bufalà i establir una estratègia efectiva per poder eixugar els deutes. Aconseguir nous patrocinadors seria la millor notícia que podria rebre l’entitat ubicada al barri de Bufalà.

   

  Segons Agustín Aranda, “el projecte de futur del club és el juvenil que acaba de pujar a Primera”. Pel president, “aquests jugadors haurien de formar en uns anys el nou primer equip, ja que és un projecte maco”.

   

  Mentre el club no disposi d’amateur, la directiva ha ideat un pla per poder donar sortida als jugadors que surtin del futbol base. Un grup d’antics futbolistes del Bufalà crearan un nou club – la UE Bufalà – que entrenarà i jugarà al Municipal i que competirà a Quarta Catalana.

   

  Aquest nou club serà totalment independent al Bufalà i buscarà les seves pròpies vies de finançament per tal de sobreviure.