El Círcol segueix en estat de gràcia (51-61)

0
    32
    DSC_0514.JPG

14/09/2014 – El conjunt de Francesc Castellet es proclama campió de la Copa Badalona remuntant un marcador advers contra el Sant Josep.

En una Plana plena per l’ocasió, i ambla final femenina com a aperitiu de luxe, l’edició d’enguany de la Copa Badalona quedava tancada amb un Sant Josep-Círcol d’alts volts.

La final estaria marcada per la tensió i la igualtat en els instants inicials, però un cop superat l’equador del partit només un equip aconseguiria mantenir sempre la iniciativa: el Círcol.

Primer, però, serien els homes de Víctor Cruz els qui comandarien el marcador, amb una bona sortida a pista encapçalada per la velocitat de Diego Rodríguez i els bons moviments d’Edu Rodríguez a la pintura. El pivot parroquial convertia el primer bàsquet més addicional del partit i, a continuació, anotava un ganxo que donava el primer avantatge al Sant Pep (18-11).

El primer quart culminava amb un 18 a 13 favorable als parroquials, els quals ampliaven la renda amb un triple de sortida de Borja Benito (21-13). El Círcol demanava temps mort, i la reacció dels de Cesc Castellet no es faria esperar: bàsquet d’Enric Nogales, tap en defensa d’ell mateix i contraatac culminat per Àlex Medio (21-17).

Llavors, qui demanava el temps mort era Víctor Cruz, però la tendència del matx ja havia canviat. Al Círcol li començava a sortir tot, i Alex Rubio s’encarregava de liderar la remuntada definitiva posant per davant als seus i, tot seguit, agafant un rebot en atac que situava el 22 a 26 en el marcador. El Sant Josep només podia tirar de tres i marxava al descans perdent de dos i amb menys idees que el seu rival (24-26).

Ja a la segona part, la defensa del Círcol seguia impressionant a tots els assistents a la Plana. A més, cada rebot en atac es convertia en cistella i, per si fos poc, un voluntariós Xesco Gotzens forçava l’antiesportiva en una recuperació primordial (28-39).

Per part parroquial, Xavi González apareixia per trencar el parcial en contra, en un dels pocs tirs que avui li han entrat (30-39). A base de lluita, el Sant Pep semblava escurçar el marge dels locals, i arribava al final del tercer quart amb molta gerra per donar (34-42).

L’últim quart d’Àlex Medio li donaria la força necessària al Círcol per sentenciar la Copa Badalona. L’energia mostrada per l’interior en el rebot d’atac i un triple anotat en un moment important mantenien les diferències a favor de l’equip de Castellet (41-49).

L’empenta de Joan Arimont, però, acostaria al Sant Josep fins al 49 a 52, quan restaven 3:13’ pel final del partit. Llavors els parroquials cometrien una errada imperdonable en l’acció més definitiva de la final: disposant de dos tirs lliures per posar-se a un, el Sant Josep els errava tots dos i veia com Enric Nogales completava un 2+1 trencador (49-55).

Entre Nogales i Medio sentenciaven la final a favor del Círcol Catòlic, davant la tristesa d’un Sant Josep que havia fet un esforç enorme per conservar les seves opcions fins al límit del temps reglamentari (51-61).