Prop de 31.000 alumnes comencen el curs escolar a Badalona

  0
  IMG_0028.JPG

  15/09/2014 – En concret són 7.100 alumnes d’educació infantil, 14.600 d’educació primària i 9.100 d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

  30.800 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran aquest dilluns 15 de setembre el curs escolar 2014-2015 a Badalona. En concret són 7.100 alumnes d’educació infantil, 14.600 d’educació primària i 9.100 d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

   

  Per la seva banda, les escoles bressol públiques van iniciar el passat divendres 12 de setembre el curs amb un total de 585 infants, dels quals 481 ho faran a les escoles bressol municipals i 104 a les que depenen de la Generalitat de Catalunya. Del conjunt d’aquests infants, 346 iniciaran l’itinerari escolar aquest curs, és a dir, començaran l’escola per primera vegada.

   

  Durant l’estiu s’han fet algunes actuacions als centres educatius de la ciutat. Les obres més importants s’han fet a les escoles Montigalà i Llibertat. A l’Escola Montigalà s’ha instal·lat un mòdul de 180 metres quadrats que inclou dues aules de 45 metres quadrats i dues aules de 25 metres quadrats. El cost de la instal·lació del nou mòdul és de 77.735 euros. Aquest any s’escolaritzen en aquest centre alumnes des de P-3 fins a 5è de primària.

   

  Pel que fa a l’Escola Llibertat s’ha adequat una part de la planta baixa per ubicar-hi les aules d’infantil que fins ara estaven en un edifici separat de l’escola al carrer d’Àngel Guimerà. Aquest centre passa de tenir dues línies d’escolarització a una línia la qual cosa ha permès ubicar les tres aules de psicomotricitat a l’edifici de primària. El cos de l’adequació ha pujat 76.972 euros.

   

  A més, aquest curs les escoles Lola Anglada i Les Ciències gaudiran des de l’inici de les classes dels dos nous edifici que es van construir durant l’any passat. A banda d’aquests treballs d’envergadura també s’han realitzat tasques de manteniment, de pintura interior, neteja d’herbes dels patis i canvi de sorra als sorrals a diversos centres escolars de Badalona.

   

  El regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha declarat que “les actuacions que s’han fet durant l’estiu per posar a punt les escoles s’han desenvolupat segons el previst”.

   

  D’altra banda, els 4 centres de formació d’adults que hi ha a la ciutat començaran el curs el 22 de setembre. Aquest curs estrenaran equipament els alumnes de l’Aula de Formació d’Adults Morera-Pomar que s’ha traslladat a una nova ubicació. Aquest centre, que fins ara ocupava uns mòduls de lloguer al carrer de Ferrer i Bassa, estarà ubicat ara en una ala de l’Escola Sant Jordi, a l’avinguda de Sabadell.