El Círcol s’endú un derbi polèmic (67 a 79)

0
    32
    x publicar.JPG

16/04/2013
    Els àrbitres van assenyalar una antiesportiva a Llorach sobre Lladó que va ser clau

El Círcol va imposar-se al Badalonès en un derbi que es va decidir en el tram final amb una antiesportiva de Llorach a Lladó, seguida d'una tècnica a Suñé i el corresponent serial de tirs lliures.

Amb aquest triomf, els de Francesc Castellet embussen encara més la part alta de la classificació que lidera la Seu d'Urgell amb 21 victòries seguit del Círcol, el Ripollet i el Badalonès que en tenen 20.

El triomf té un valor doble pels blancs, que a més d'empatar amb un rival directe, els hi han guanyat els dos partits i surten afavorits en un triple empat amb els dimonis i el Ripollet.

Després d'un inici neguitós per part dels dos equips, en que el Círcol va saber respondre tàcticament a l'exigència d'haver de defensar dos alers alts, els de Castellet van dur la iniciativa en el joc tot i que no en el marcador.
    L'encert exterior dels visitants –6 triples a la mitja part– va decidir que fos el Círcol el que marxés 4 punts amunt a la mitja part (37 a 41).

A la represa, la diferència va arribar a créixer fins els 9 a meitat de quart (38 a 47), però amb accions de Llorach i Suñé, el Badalonès va tornar a ajustar el partit (45 a 48).

Després d'un temps mort obligat, Pere i Reverté van tornar a etzibar un ràpid parcial de 8 a 0 (48 a 58) per tancar el quart (49 a 58).

a l'inici de l'últim període però, l'energia de Màlaga i Oña va permetre que al Badalonès recuperar lentament la diferència i deixar el partit obert a falta de 6 minuts (56 a 62).

Llavors el matx va entrar en una fase més travada en que els dos equips sabien que cada atac i cada defensa era clau.

L'empenta d'Oña va col·locar el 62 a 64 a falta de dos minuts i mig just abans d'una tècnica a Lleal, que Jimeno va desaprofitar fallant els dos tirs lliures.
    Màlaga va refer l'error a la següent jugada, però de nou, amb el 65 a 66, Jimeno va deixar escapar l'oportunitat d'avançar-se errant 2 dels 3 tirs lliures que va tenir.

El Círcol no va deixar escapar aquesta opció, i amb un triple de Ruzafa va ampliar la diferència (65 a 69).
    De nou Màlaga va anotar, i en la jugada següent va arribar la polèmica.

En una ajuda defensiva, Llorach va creuar-se en el camí de Lladó, que va acabar al terra, i els àrbitres no van dubtar en assenyalar falta antiesportiva, que va anar seguida d'una tècnica a Suñé, que va deixar el partit vist per sentencia.