El Club Mas Ram obrirà la seva piscina aquest diumenge per l’esclerosi múltiple

  0
  mullat.jpg

  07/07/2018 – 25 anys del 'Mulla't' per donar a conèixer la malaltia, que afecta a 7.000 persones a Catalunya.

  El 'Mullat per l'Esclerosi Múltiple' fa 25 anys i durant aquest temps ha donat a conèixer la malaltia neurològica, que fins ara no té cura, de manera lúdica i festiva, on el qual la Fundació Esclerosi Múltiple i més de 500 piscines d'arreu de Catalunya conviden a famílies i amics a fer una capbussada per una bona causa.

   

  Entre les piscines, es troba el Club Mas Ram, que obrirà les seves portes el diumenge 8 de juliol, a les 12 del migdia, com ha fet en els darrers anys, on tothom que ho desitgi es podrà remullar en la seva piscina. A més, l'entitat esportiva posarà a disposició material solidari, amb el qual els fons obtinguts es destinaran per millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta malaltia.

   

  25 anys

   

  El 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' va començar l'any 1993 amb 67 piscines, de les quals 27 encara ho segueixen fent. L'objectiu d'aquest esdeveniment és que durant tota una jornada tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les persones que pateixen esclerosi múltiple. Cada any, el 'Mulla't' centre els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb aquesta malaltia. Aquest any, es mulla per l'esclerosi múltiple infantil.

   

  7.000 persones a Catalunya

   

  El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s'interromp i apareixen símptomes, com fatiga, debilitat, trastorns visuals i problemes d'equilibri, entre altres. Aquesta malaltia afecta a 46.000 persones en tot l'estat espanyols, dels quals 7.000 a Catalunya, i d'aquests, entre un 3 i un 10% que es diagnostiquen cada any són nens i nenes.