El col·lectiu desactiva el trets de Nachbar (89-83)

  0
  53
  JOV-SEV (10).jpg

  06/03/2016 – El FIATC Joventut talla una ratxa de tres derrotes consecutives, aixecant un desavantatge de 12 punts davant un Sevilla que aniria per davant durant 35 minuts.

   

  El guió viscut en la primera volta a San Pablo tindria la seva rèplica oposada aquest cap de setmana a Badalona. La Penya, que havia fregat el triomf a territori andalús caient finalment en una pròrroga dramàtica (106-101), podria refer-se d’aquella traumàtica desfeta a l’Olímpic. Davant 3.800 espectadors, la segona pitjor entrada del curs, els jugadors de Salva Maldonado oferirien una gran demostració de caràcter i de gestió de la pressió.

   

  Des de gairebé el primer minut, el Baloncesto Sevilla castigaria la Penya amb l’arma més preuada dels verd-i-negres: el triple. Nachbar, encadenant una sèrie de tir espectacular (4/4), estriparia la defensa badalonina anotant tots els seus llançaments exteriors intentats al llarg del primer parcial, fet que duria el FIATC Joventut fins a un escenari preocupant (11-21).

   

  El relleu de pivots, una lleu millora de les prestacions defensives i l’entesa entre Suton i Drame trencarien parcialment la dinàmica d’errors i precipitació de la Penya. Això maquillaria el resultat al final del quart inicial (20-26), després de deu minuts amb 14 punts de Nachbar i un 6/7 en triples del Sevilla.

   

  Per obrir el segon capítol de l’encontre, el FIATC Joventut semblaria trobar el to ofensiu adient, imprimint més ritme a les circulacions per retallar la diferència fins al 30 a 33 (30-33). En el millor moment dels verd-i-negres, l’aparició de Hakanson des de la línia exterior tornaria a activar els dubtes del bloc de Salva Maldonado, situació que es veuria agreujada pel bonus de faltes (30-40).

   

  Hauria de ser Mallet qui, amb una última rotació de molt nivell, rescatés l’equip del forat negre cap on s’estava dirigint. El base forçaria un 3+1 de pur talent i anotaria servint des de la línia de fons fent impactar la pilota a l’esquena d’un defensor.

   

  La brillant contribució del doble zero lideraria el joc de supervivència d’un FIATC Joventut que arribaria a l’equador del partit (38-44) massa penalitzat pels tirs oberts visitants (8/12).

   

  Reacció molt soferta

   

  El pas pels vestidors no serviria per apagar l’espectacular encert de Nachbar. L’eslovè, principal referent del Baloncesto Sevilla, s’incorporaria al parquet de l’Olímpic amb la voluntat de continuar perforant el cèrcol badaloní des del triple, i així seria.

   

  El poder interior de Balvin i dos llançaments de tres punts convertits per l’aler pivot li donarien una nova màxima diferència al bloc de Luis Casimiro (40-52), però l’empenta de Suton faria reaccionar durant uns instants la Penya (52-56).

   

  Lluny d’aprofitar la inspiració del bosnià, el FIATC Joventut tornaria a caure en una dinàmica d’inconstància, concessió aprofitada pel Sevilla per mantenir un bon marge al final del tercer parcial (58-65).

   

  Finalment, després de molts minuts patint de valent, l’energia de Llovet i els espais generats per Vidal situarien la Penya a tocar de l’empat. Miralles, en un 2+1 de caràcter, gaudiria d’un tir lliure per igualar el resultat, però l’error del pivot obligaria la formació badalonina a tornar a començar (70-71). Curiosament, el premi a tot l’esforç executat pels jugadors del FIATC acabaria arribant a través d’un dels factors del joc que més mal els havia generat al llarg del matx: els triples rivals.

   

  Amb Mallet i Vidal afinant la punteria des de més enllà del 6.75, l’equip de Maldonado seria capaç d’empatar (75-75) i de recuperar el control perdut des del 7 a 5 inicial (78-75). El Sevilla demanaria temps mort per mirar d’aturar l’acceleració verd-i-negra, però l’aportació coral del quintet badaloní pesaria més que l’excel·lent partit de Nachbar (32 punts, 6/9 en triples i 30 de valoració).

   

  Guiats pel sacrifici defensiu col·lectiu, l’atreviment de Vidal i Ventura per dividir la zona i anotar amb força li donaria a la Penya el marge suficient com per no haver d’afrontar un final dramàtic. El bloc de Maldonado tindria encert des dels tirs lliures i inclús podria recuperar l’average en un dels dies de més lluita i dificultats superades (89-83).

   

  Llovet, amb 13 punts i un 21 de valoració, Suton, amb 18 punts, 7 captures i un 21 de valoració, i Vidal, autor de 14 punts, 6 rebots, 3 assistències i un 19 de valoració, serien els jugadors amb millors números per part local.

   

  L’aportació de Ventura, però, també seria clau en els minuts decisius, igual que les captures ofensives (16) que, durant tot el matx, el FIATC Joventut podria agafar (suposarien 19 punts en atac). Després de vèncer el Baloncesto Sevilla, la Penya es posa onzena en la classificació de la Lliga Endesa (9/13), a dos partits del vuitè i a cinc del descens.

   

  Fitxa tècnica

  FIATC Joventut (89): Mallet (14), Vidal (14), Abalde (5), Suton (18), Drame (14), Ventura (2), Llovet (13), Miralles (3), Sàbat (3), Rakovic (2) i Paul (1).

  Baloncesto Sevilla (83): Hakanson (11), Bamforth (11), Rodríguez (2), Nachbar (32), Balvin (12), Sánchez (5), Oriola (6), Miljenovic (-) i Jordan (4).

  Parcials: 20-26 / 18-18 / 20-21 / 17-20 / 31-18

  Rebots: Suton (7) / Balvin (8)

  Assistències: Sàbat (4) / Bamforth (5)

  Incidències: partit corresponent a la 22ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 3.882 espectadors.