El col·lectiu musulmà del sud de Badalona tanca el lloguer d’una nau

    0

    07/09/2012 – Finalment, la comunitat islàmica de Sant Roc i Artigues ha aconseguit tancar l'acord per un lloc on resar; Albiol assegura que poden continuar al pati del B9 mentre es traslladan definitivament.

    El col·lectiu musulmà de Sant Roc i Artigues ha tancat ja l'acord per poder resar els divendres en una nau llogada al barri del Remei. Després de finalitzar el Ramadà, estaven emplaçats a abandonar el pati del Institut B9 per trobar un nou indret on poder dur a terme el culte setmanal dels divendres. Degut a les dificultats, la comunitat va acudir al govern local per prorrogar l’ús de l’escola pública dues setmanes més; l’Ajuntament va acceptar, amb el condicionant de contractar de forma definitiva un espai privat en el menor temps possible.

     

    El portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau, Mohammed Iqbal, afirmà dimecres que les converses estaven sent complicades, ja que “són moltes qüestions” a tractar, com la gran quantitat de gent, i, sobretot, el preu. “Hi ha llocs on ens demanen fins a 9.000 euros al mes, i això és una xifra que de cap manera podem assolir”, lamentava Iqbal. Finalment, però, sembla que el col·lectiu ha trobat el seu lloc, tot i que el trasllat definitiu a allà no serà immediat; l'alcalde Albiol, en aquest sentit, assegura que no hi ha problema en què els musulmans del sud de Badalona continuin de lloguer en l'Institut B9 fins que passin a resar en el nou indret.