El Conservatori i l’Escola de Música, abocats a una delicada situació cada final de mes

  0
  IMG_2525.JPG

  05/12/2012 – Tot i que el curs es va poder encetar amb certa normalitat gràcies a què la Generalitat va ingressar l'aportació corresponent al curs 2010-11, els treballadors perceben els sous amb dies i dies d'endarreriment.

  Després d’un dies d’incertesa al setembre, el Conservatori i l’Escola de Música municipals van poder començar el curs amb certa normalitat. La Generalitat va ingressar els aproximadament 200.000 euros que devia del curs 2010-11 i el personal docent i administratiu va poder percebre el sou al corrent. No obstant, sembla que això només va servir per alleujar la situació, que ha continuat sent crítica cada final de mes. Els treballadors del Patronat cobren els salaris amb dies de retard i es mostren preocupats per saber si els endarreriments aniran empitjorant.

   

  Des de l’Ajuntament apunten que si la Generalitat no compleix amb els compromisos i va pagant el que deu, les arques municipals arribaran al seu límit i no es podran fer càrrec dels sous del Patronat, deixant enlaire la continuïtat dels centres. Fa pocs dies, va arribar signat el conveni corresponent al curs 2011-2012, pel qual el govern català aportarà 550.000 euros a Conservatori i Escola de Música. Abans de finals d’any, a més, està previst que arribi l’acord de subvenció d’enguany.

   

  El líder badaloní de CiU, Ferran Falcó, considera que el plantejament s’hauria de modificar per assegurar la continuïtat dels centres i que els professors de tots els conservatoris i escoles de música de Catalunya haurien d’estar vinculats al departament d’Ensenyament. D’aquesta forma, els sous arribarien sense tants entrebancs; el problema, a dia d’avui, és que els diners que el Patronat rep de la Generalitat són en forma de subvenció, i les subvencions són el darrer esgraó de pagaments del govern autonòmic.

   

  Ara per ara, el Comitè d’Empresa explica que el govern local els va confirmar que els pagaments del mes de novembre es percebrien aquesta mateixa setmana. El regidor d’Educació, Juan Fernández, per la seva part, assegura que no s’ha posat data a l’ingrés dels salaris, però que treballen per “treure els diners d’on sigui”. Els representants dels treballadors ja han confirmat que la propera setmana es reuniran per començar a decidir quines mesures i accions emprendre si la situació no s’arregla, com per exemple recollida de firmes o suspensió d’actes i activitats dels centres.