Es posa en marxa el dispositiu policial especial amb motiu de la campanya de Nadal

  0
  Parelles conjuntes GU-MMEE 2.JPG

  05/12/2012 – Mossos i Guàrdia Urbana patrullaran conjuntament, a peu de carrer, al llarg dels eixos comercials de la ciutat; la Policia de Barri i la Unitat Omega ampliaran els seus horaris.

  Aquesta setmana s’ha activat a Badalona el dispositiu especial conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra en el marc del Programa Operatiu Estacional Grèvol amb motiu de les festes de Nadal. Agents dels dos cossos patrullen conjuntament a peu des d’avui i fins al dia 4 de gener per les zones comercials de la ciutat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius i augmentar la seguretat de comerciants i usuaris.

   

  Les patrulles conjuntes seran dues i intensificaran la presència policial als eixos comercials, de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores i de 18 a 21 hores. La tasca dels agents, principalment preventiva, es concentrarà en seqüències rotatives a 8 àrees comercials de la ciutat: Mar – Maignon / Guifré – Torner; Pg. La Salut / Pau Piferrer – St. Mori; Pérez Galdós – St. Mori / Xile – Joan XXIII; i Bufalà – Independència / Montigalà.

   

  Aquesta distribució geogràfica permetrà que, a partir del punt de trobada establert, les dues patrulles conjuntes abastin més territori i, alhora, puguin donar-se suport mutu de forma més ràpida per la proximitat i gràcies a la permanent comunicació entre les dues dotacions i la Sala de ràdio conjunta de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra.

   

  Tanmateix, l’Ajuntament de Badalona reforçarà la presència policial en les àrees comercials de la ciutat durant el període de la campanya de Nadal amb una ampliació de l’horari de les patrulles de la Unitat de Policia de Barri  -de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores-; i de la Unitat Omega -de les 18 a les 22 hores-.

   

  Segons Miguel Jurado, l’objectiu d’aquests operatius és “fer que la presència policial uniformada es faci més visible, augmentar la percepció de seguretat i assolir una major rellevància preventiva per garantir la seguretat als botiguers i als veïns”.

   

  El president de la Unió d’Associacions de Comerciants de Badalona, Rafa Pavón, valora molt positivament la col·laboració dels dos cossos de seguretat. Pavón lamenta que la situació econòmica en general és molt delicada i serà difícil disminuir els robatoris, però com a mínim la sensació de seguretat serà més gran; els comerciants han transmès a la policia que siguin especialment cautelosos a les hores de tancament, quan es registren més conflictes.