El Consistori engega un doble pla d’ocupació per a unes 300 persones

  0
  34

  26/09/2012 – El projecte és impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament, té un volum econòmic de quasi 3 milions d'euros i, enguany, donarà treball a 145 aturats durant sis mesos.

  El Ple de dilluns va donar compte d’una subvenció de 2,3 milions d’euros procedent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que servirà per impulsar el Pla de suport a l’ocupació 2012-2013. L’Ajuntament aportarà 500.000 euros més i el total de 2,8 milions servirà per donar feina a prop de 300 badalonins i badalonines.

   

  El pla es desenvolupa a partir de dos eixos bàsics. D’una banda, la implementació de mesures per a la millora de l’ocupabilitat i el foment de l’autoocupació, mitjançant la formació, assessorament, foment de l’emprenedoria i inserció laboral; d’altra banda, contractació de persones desocupades en base a dos plans d’ocupació, un per 2012 i un altre per 2013.

   

  Enguany seran 145 els beneficiaris d’aquest projecte, que planteja un contracte de sis mesos de treball per a cada persona a través de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació, que ja ha fet una preselecció de 500 candidats/es.

   

  El socialista Jordi Serra va manifestar a la sessió plenària que, tot i que el pla és quelcom positiu per la ciutat, hi ha hagut una manca de difusió. “Només 2.000 persones van acudir a la convocatòria, d’un total de 23.000 aturats a tota la ciutat”. L’alcalde Garcia Albiol creu que no “s’haurien de crear falses expectatives” ja que les places són limitades, i que es va informar a aquelles persones que l’IMPO creia més adients o necessitades.