El Ple dóna llum verda al Mercadona de Mas Ram tot i les protestes del barri

  0
  masram.JPG

  26/09/2012 – La modificació del Pla General Metropolità queda aprovat provisionalment i dóna via lliure, si la Generalitat no ho impedeix, a la instal·lació del supermercat; una trentena de veïns del Mas Ram van protestar dilluns a la plaça de la Vila.

  El Ple de l’Ajuntament de dilluns va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àrea del Mas Ram, que té per objectiu permetre la implantació d’usos comercials a la zona de vora del barri amb la ronda B-20. Aquest moviment és el que, tard o d’hora i a falta de l’aprovació de la Generalitat, donarà via lliure per a la instal·lació d’un Mercadona de 3.000 metres quadrats de superfície comercial i altres 9.000 d’aparcament.

   

  Mentre a la sala de plens es discutia la proposta, la plaça de la Vila era escenari de les protestes d’una trentena de veïns del Mas Ram, que van estar xiulant i fent-se escoltar, pancartes en mà, dura bona part de la sessió. Dos membres de l’Associació de Propietaris de la urbanització van prendre la paraula durant el debat dels grups polítics i van insistir en el seu rebuig a l’establiment d’un centre comercial al Mas Ram. “El 96% del veïnat no està d’acord amb l’operació que l’Ajuntament vol dur a terme”, va manifestar Josep Monguió, badaloní del barri. Des de l’associació, a més, van titllar “d’especulació” les intencions del consistori, que l’únic que pretén, lamenten, és ajudar econòmicament al Club Joventut. “Esgotarem els recursos legals dels que disposem per evitar l’arribada del centre comercial”, van concloure els representants del Mas Ram.

   

  L’alcalde Garcia Albiol, per la seva part, va persistir en la puntualització de que el pla està concebut perquè el supermercat tingui l’ accés pel lateral de la Ronda de Dalt, i s’eviti així l’augment del trànsit a l’interior de la urbanització.

   

  La polèmica retirada de la tanca d’accés al Mas Ram alimenta la discòrdia

  Tot i que no estava previst, la discussió entre els representants de l’associació de propietaris i l’alcalde Albiol va acabar derivant en el polèmic tema sobre la barrera que regula el pas dels vehicles a l’entrada del Mas Ram. El batlle ‘popular’ va mostrar el seu desencís pel repartiment d’uns fullets que critiquen la decisió del consistori de retirar aquesta tanca: “Hi ha algun veí que no te res més que fer i es dedica a anar enredant tota la urbanització amb el tema de la tanca. Em sembla injust que diguin que volem treure la barrera; la qüestió és que una persona del Mas Ram va presentar una denúncia i hem d’actuar per obligació”. Els veïns del barri, no obstant, continuen defensant que es troba dins la seva propietat privada i ningú els hi pot obligar a retirar-la.