El cribratge comunitari de Llefià i Gran Sol es tanca amb 4.370 PCR fetes

  0

  El dispositiu de cribratge comunitari realitzat del 31 d’agost al 4 de setembre a zones concretes de les àrees bàsiques de salut (ABS) de Llefià i Gran Sol, de Badalona, s’ha tancat amb un total de 4.370 PCR fetes. D’aquestes, un 1,63% han estat casos positius (71 persones).

  El cribratge es va dur a terme al CAP Llefià i al CAP Gran Sol. Als dos centres es va habilitar un circuit específic per a la realització de les proves, sense que aquesta activitat entrés en contacte amb la resta d’activitat del centre.

  Aquesta acció es valora positivament, ja que ha permès detectar persones portadores asimptomàtiques que, sense saber-ho, estaven transmeten la malaltia, per poder iniciar-ne l’aïllament i tallar-ne la transmissió, així com dur a terme el corresponent estudi de contactes.

  El cribratge comunitari s’ha complementat amb una acció puntual realitzada a uns blocs de pisos concrets del barri de la Salut, de Badalona, en el marc del qual es van fer 494 PCR. D’aquestes, un 2,6 % (13 casos) va donar resultats positius. La recollida de mostres per fer aquestes proves PCR es va dur a terme el divendres 28 i el dissabte 29.

  Aquestes accions de cribratge comunitari s’han posat en marxa a iniciativa del Servei Català de la Salut, liderades per l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, Vigilància Epidemiològica i l’Hospital Germans Trias, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i de les oficines de farmàcia comunitàries de la zona.

  Cal recordar que és necessari que els casos positius detectats i els contactes estrets realitzin l’aïllament correctament, ja que és la manera més eficaç per tallar la transmissió del virus. A més, no s’ha oblidar que les mesures més efectives per evitar la propagació de la COVID-19 són la distància social, l’ús de la mascareta i el rentat de mans.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí